Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο π. Ερμόλαος θα μεταβεί στην Αθήνα για να φέρει το Άγιο Φως

Ο π. Ερμόλαος θα μεταβεί στην Αθήνα για ...
Μαρτάτος Tάκης

Στην Πάτρα αναμένεται να αφιχθεί στις 21.30 του Μεγάλου Σαββάτου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Για μία ακόμη χρονιά ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποσταλεί ως εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προκειμένου να παραλάβει και να φέρει στην Πάτρα το Άγιο Φως. Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος από την ελληνική κυβέρνηση θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 14 Απριλίου στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης για να παραστεί στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Δόλλης αναμένεται να επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέροντας το Άγιο Φως στην Αθήνα. Εκεί θα τον περιμένουν οι εκπρόσωποι των ηπειρωτικών Μητροπόλεων για να παραλάβουν το Άγιο Αναστάσιμο Φως ενώ με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί στα απομακρυσμένα σημεία της χώρας και τη Νησιωτική Ελλάδα.

Το Άγιο Φως μεταφέρεται κατόπιν στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Το Άγιο Φως θεωρείται το πιο ιερό προσκύνημα των μελών των Ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, αφού η αφή του γίνεται στον Πανάγιο Τάφο και παραδίδεται στους πιστούς από τον ίδιο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Η τελετή αφής χαίρει ευρύτερου σεβασμού και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες περί ελευθερίας και σεβασμού των δογμάτων και των ιερών παρ’ εκάστου προσκυνημάτων.

Στην Πάτρα το Άγιο Φως επίκειται να φτάσει γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου δίπλα από το Επισκοπείο όπου και θα το υποδεχτούν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και πλήθος πιστών και ιερέων και θα αναπεφθεί δέηση. Η στιγμή της άφιξης του Αγίου Φωτός είναι ιερή και συγκινητική ενώ όλοι μαζί ιερείς και πιστοί ψάλλουν τον ύμνο «Φως ιλαρό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις