Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Ναυτεργατών - Διαμαντοπούλου

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Ναυτεργατών - Διαμαντοπούλου

Εξετάζονται τρία σενάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 τo απόγευμα η κομβικής σημασίας συνάντηση μεταξύ των υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου και της Πανελλήνιας Ναυτικής στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη όπου οι δύο πλευρές θα κάνουν μία προσπάθεια προσέγγισης προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία  μέσα στη μεγάλη εβδομάδα. 

Τις προηγούμενες ημέρες τα ναυτεργατικά σωματεία κάτω από την πίεση του κόσμου  μελετούσαν, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες τα εξής σενάρια: 1) Να γίνει κανονικά η απεργία, 2) να γίνει όνο τη Μεγάλη Τρίτη και όχι και την Μ.Τετάρτη, 3) να μεταφερθεί για αργότερα στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Τελικά την περασμένη Παρασκευή αποφάσισαν να εμμείνουν στην αρχική τους απόφαση. Όμως ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, cptn Ιωάννης Χαλάς  μιλώντας στο protothema.gr όταν ρωτήθηκε ένα υπάρχει ελπίδα έως τη Μ.Τρίτη να έχει αλλάξει η απόφαση είπε: «Dum Spiro, Spero».

Βέβαια υπήρχαν και συνδικαλιστές που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να «τραβήξουν το σχοινί» αφού  η κυβέρνηση έδωσε  κάποια πράγματα και δεν έμεινε ανυποχώρητη στη θέση της.  

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να μην πάει σε κατά μέτωπο σύγκρουση και για αυτό τον λόγιο κάνει μία τελευταία προσπάθεια σήμερα Κυριακή, 
Μόλις χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην επιστολή της προς τους ναυτεργάτες τόνιζε, μεταξύ άλλων: 

«Η ΠΝΟ πριν μια εβδομάδα, έλαβε απόφαση απροειδοποίητα, για απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν δηλαδή θα έχουν ήδη ψηφισθεί τα νομοσχέδια. Είναι προφανές ότι δεν έχει λογική να γίνεται απεργία προκειμένου να αποσυρθούν τα νομοσχέδια αφού ψηφισθούν από τη Βουλή. Δεν γίνεται να απειλούμε με απεργία το Πάσχα, όπως δεν μπορεί επιμέρους κοινωνικές ομάδες να στρέφονται κατά άλλων».

Η Ναυτική Ομοσπονδία  από την πλευρά της τονίζει ότι μελέτησε τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματά της και «σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου, κοινή υπήρξε η διαπίστωση της Διοίκησης, ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στα σχετικά αιτήματα της ΠΝΟ δεν είναι ικανοποιητικές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις