Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σορμπέ λεμόνι με πράσινο τσάι

Σορμπέ λεμόνι με πράσινο τσάι

Κατηγορία : Γλυκά Νο4

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για σορμπέ. Απολαύστε το μετά το φαγητό ή και μόνο του. Οι μεγάλοι σεφ λένε πως το σορμπέ πρέπει να σερβίρεται ανάμεσα στα πρώτα πιάτα και στο κυρίως για να καθαρίζει το στόμα από τις γεύσεις.

Υλικά
500 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη 
5 λεμόνια 
2 φακελάκια πράσινο τσάι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε με έναν τρίφτη το ξύσμα από τα λεμόνια προσεκτικά ώστε να μην πάρουμε καθόλου από το λευκό τμήμα της σάρκας (γιατί πικρίζει).

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φακελάκια του τσαγιού με τις κλωστές απ’έξω. Αφήνουμε για 6 ώρες και μετά σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Έχουμε έτοιμο το σιρόπι μας.

Στη συνέχεια παίρνουμε το χυμό από τα 5 λεμόνια και τον ανακατεύουμε με το σιρόπι. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη και το χτυπάτε στο μίξερ κάθε μισή ώρα μέχρι να παγώσει καλά και να αποκτήσει υφή σορμπέ (τις πρώτες φορές θα είναι σαν παγάκι). Όταν είναι έτοιμο, το φυλάτε στην κατάψυξη σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι.

Tips : Αν έχουμε παγωτομηχανή το ετοιμάζουμε εκεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste