Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέφτει η θερμοκρασία - Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα

Πέφτει η θερμοκρασία - Τοπικές βροχές κα...

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Τετάρτη στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα είναι πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νότια. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει σταδιακή πτώση.

Πιο αναλυτικά, στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 5-7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από -3 έως 2 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια, κατά περιόδους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6-8 και στα δυτικά του νομού βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ και στα ανατολικά 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται στα νότια πεδινά βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και στα υπόλοιπα χιονόνερο ή χιονοπτώσεις που θα είναι πυκνές στη Θεσσαλία, κυρίως την ανατολική και νότια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και πιθανώς τη βόρεια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ, στρεφόμενοι πολύ γρήγορα από τα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναπτύσσονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για 09/02/2012

Στο βόρειο Αιγαίο και στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα πεδινά και ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνησία και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι σχετικά εντονότερες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις