Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχάλης Μπεκίρης: Απαράδεκτη και προκλητική η πρόθεση για φορολόγηση της αγροτικής γης

Μιχάλης Μπεκίρης: Απαράδεκτη  και προκλη...

Με αφορμή τα νέα σενάρια του Υπουργείου των οικονομικών

Με αφορμή τα σενάρια του Υπουργείου των οικονομικών, για φορολόγηση της Αγροτικής γης στα πλαίσια της φορολόγησης των ακινήτων ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σενάριο της φορολόγησης της αγροτικής  γης είναι ένα εφιαλτικό μέτρο που δεν θα πρέπει καν να συζητείται. Έχει  αναστατώσει τους Έλληνες αγρότες  οι όποιοι πνιγμένοι στην γενικότερη οικονομική κρίση και πέρα από τα άλυτα επί σειρά ετών διαρθρωτικά θεσμικά τους  ζητήματα αναζητούν σανίδα σωτηρίας.  Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι στις πολιτικές και στην εφαρμογή των μέτρων που θα υιοθετηθούν, απουσιάζει η αίσθηση της πραγματικότητας  σχετικά με την κατάσταση των Ελλήνων. Ειδικότερα και παρά τις διαψεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι δεν υπάρχει πρόθεση ούτε πολύ περισσότερο απόφαση να επιβληθεί φορολογία στην αγροτική γη δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά το αντίθετο θα πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση.

Οι Αγρότες μας είναι αντίθετοι στην όποια πιθανότητα να επιβληθεί έκτακτο «χαράτσι» για τα αγροτικά τους ακίνητα. Πιστεύω δε πως η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα θα πρέπει να διαφυλάττει και να βελτιώνει το εισόδημα τους με παράλληλη στόχευση στη μείωση του κόστους και την αύξηση των εσόδων μέσα από την εξυγίανση της αγοράς και όχι μέσα από στείρες φοροεισπρακτικές και αντιαναπτυξιακές λογικές. Τέλος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να υποβοηθήσει την ανάπτυξη των Αγροτών, να αναδιατάξει και εξυγιάνει το θεσμικό πλαίσιο και να ενεργήσει άμεσα για την άρση των αγκυλώσεων που παρατηρούνται στην ύπαιθρο και στην Αγροτική παραγωγική διαδικασία  .Αυτό το εγχείρημα του επαναπροσδιορισμού του Αγροτικού επαγγέλματος  θα πρέπει να γίνει βασικός στρατηγικός πυλώνας για την αγροτική μας πολιτική, ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους Έλληνες Αγρότες.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις