Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Προετοιμασίες για ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Προετοιμασίες για ενδεχόμενη επιστροφή τ...

Δοκιμάζουν συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που κάνει λόγο για προετοιμασία των αγορών συναλλάγματος. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP Plc αποκάλυψε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

«Οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πως θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες», δήλωσαν στελέχη της εταιρείας που λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τους ίδιους η ICAP δοκιμάζει συστήματα που θα επέτρεπαν στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και η CLS Bank International, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί τεστ προσομοίωσης για μια ενδεχόμενη διάλυσης του ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά