Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Επιστημονική Εκδήλωση «Υγεία εν Γνώσει»

Πάτρα: Επιστημονική Εκδήλωση «Υγεία εν Γνώσει»

Στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Εγλυκάδος

Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 17ου Γυμνασίου, οργανώνουν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 41ου Δημοτικού Σχολείου Εγλυκάδος, την Επιστημονική Εκδήλωση – θεατρική παράσταση με τίτλο: «Υγεία εν Γνώσει».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο  πλαίσιο αγωγής υγείας σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, με σκοπό την  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών & εφήβων σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση.

Η δράση του προγράμματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς μετά από έρευνες του Υπουργείου Υγείας διαπιστώθηκε ότι τα Σχολικά Κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε Σχολεία της Αθήνας & Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση SciCo (Science Communication) και τη φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca. Η SciCo είναι μια ομάδα νέων επιστημόνων που χρησιμοποιούν τη θεατρική οδό για να επικοινωνήσουν στο κοινό διάφορα επιστημονικά θέματα. Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca διοργανώνει το πρόγραμμα με υψηλό αίσθημα ευαισθητοποίησης, στα πλαίσια μιας προσπάθειας ενημέρωσης της κοινωνίας πάνω σε θέματα υγείας και πρόληψης, όπως δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, κα Ντέμη Αρώνη.

Το πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Βρετανικού Συμβουλίου.  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκονται την ιστοσελίδα www.ygeiaengnosei.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture