Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Τα POS έφτασαν αλλά ακόμη δεν λειτουργούν! Πάνω από ένα χρόνο διήρκησε η όλη διαδικασία

Δήμος Πατρέων: Τα POS έφτασαν αλλά ακόμη...
Βγενόπουλος Φάνης

Είναι θέμα ημερών να ενεργοποιηθούν

Μπορεί η Ελλάδα να έχει πλέον εισέλθει δυναμικά και… αναγκαστικά λόγω capital control στην ψηφιακή εποχή, με τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) να ξεπερνούν πλέον τα 650.000, μπορεί να καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών, ωστόσο όλα αυτά αποτελούν για τις δημοτικές υπηρεσίες της Πάτρας κάτι το άγνωστο! Επί ένα και πλέον χρόνο η δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία των POS, ωστόσο μέχρι σήμερα Δευτέρα, οι συναλλαγές στα ταμεία του Δήμου γίνονται με μετρητά.

Όπως πληροφορείται στο thebest.gr, ο Δήμος Πατρέων έχει προμηθευτεί μεν τις τερματικές συσκευές (περίπου εδώ και δύο εβδομάδες), ωστόσο αυτές ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, καθώς αναμένεται το συνεργείο της τηλεφωνικής εταιρείας, να τα εγκαταστήσει.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του thebest.gr, αυτό αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε και ευελπιστούν στον Δήμο, να δέχονται – επιτέλους – πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες από τους δημότες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής οι συσκευές POS θα τοποθετηθούν στο Δημοτικό Ταμείο (στην οδό Βότση) στα δύο Δημοτικά Νεκροταφεία, στη μαρίνα για την πληρωμή του τέλους ελλιμενισμού των σκαφών και στις υπηρεσίες του Δήμου σε Ρίο και  Παραλία. Να σημειωθεί πάντως, ότι η ΔΕΥΑΠ παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα Online πληρωμών, καθώς αυτό το επιτρέπει η νομική μορφή της εταιρείας που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις