Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έτσι οδηγηθήκαμε στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας - Όλο το παρασκήνιο της εκλογής Τσακίρη

Έτσι οδηγηθήκαμε στο νέο καλλιτεχνικό δι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς ψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο

Νέο καλλιτεχνικό διευθυντή έχει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από το μεσημέρι της Τετάρτης. Το Δ.Σ ψήφισε για αυτή την Θέση τον Σταύρο Τσακίρη ο οποίος πληροφορήθηκε την εκλογή του από το thebest.gr.

Ο Σταύρος Τσακίρης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Τι λέει στο thebest.gr

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το αποτέλεσμα;

Την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή διεκδίκησαν έξι άτομα. Φάκελο υποψηφιότητας είχαν καταθέσει επίσης ο Χρήστος Στρέπκος, ο Μίχαελ Ζάιμπελ, ο Σπύρος Κουβαρδάς, ο Χρήστος Κάλλοου και ο Χρήστος  Κόκκινος.

ΕΞΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

* O νέος καλλιτεχνικός διευθυντής συγκέντρωσε την πλειοψηψία και η σχετική σύμβαση προβλέπει ότι θα μείνει στη θέση αυτή για δύο χρόνια!

Από τα μέλη του Δ.Σ στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Τσακίρη τα 6 μέλη της Δημοτικής αρχής ενώ υπήρξαν και τρία λευκά από τους: Καρλιαύτη, Μπίρμπα και Σουβαλιώτη.

Ο Σταύρος Τσακίρης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Τι λέει στο thebest.gr

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η Χαριτίνη Καρλιαύτη (μέλος του Δ.Σ.) το σκεπτικό ήταν ότι δεν ήθελαν να καταψηφίσουν τον κο Τσακίρη ο οποίος δεν έχει διαφορετικές απόψεις από τον προηγούμενο.

"θέλαμε να δείξουμε μία ανοχή και παράλληλα να κάνουμε σαφές ότι διαφωνούμε με την διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική αρχή πάνω σε αυτό το θέμα" ανέφερε.

Όπως τόνισε, για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ σαν αυτό της Πάτρας θα πρέπει να υπάρχουν πολλές και σημαντικές υποψηφιότητες. Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει καθώς όλοι θεωρούν, λόγω των προηγούμενων χειρισμών, ότι το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Τέλος ανέφερε ότι χρειαζόμαστε ένα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ το οποίο θα παρέχει θεατρική παιδεία και θα κάνει ένα βήμα προς την κοινωνία.

Η ανακοίνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Στην   θέση του Κ.Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  εκλέχθηκε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης έχει πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές  σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη διδακτική εμπειρία και πολλές σκηνοθεσίες σε Ελλάδα (με αρκετές συμμετοχές σε Επίδαυρο και Ηρώδειο) και στον διεθνή χώρο. Σημαντικό προσόν, η θητεία του σε δυο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Καλαμάτας και Κομοτηνής).

****

Ο Σταύρος Τσακίρης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συνέχισε στη Γερμανία, την Αμερική και την Ινδία με σπουδές στη θεατρική πρακτική. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Καλαμάτας και Κομοτηνής. Έχει σκηνοθετήσει 65 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων τα 12 είναι Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες. Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις του σε θεατρικά φεστιβάλ, όπως τα Φεστιβάλ Επιδαύρου, Αθηνών, Βερολίνου, Βρυξελλών, Καΐρου, Τιφλίδας, Τελ Αβίβ, Μάαστριχ, Μπουτρίν, Αμβούργου, Κολωνίας, Λευκωσίας, Πάφου, Φιλίππων και Θάσου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Βύρωνα, Πέτρας κ.α. Συνεργάστηκε στην Ελλάδα με: Εθνικό θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Κομοτηνής, Κρήτης, Ρόδου, Σερρών, Καβάλας, Λάρισας, Θεατρική διαδρομή, Θέατρο θεώρημα κ.α. Στην Κύπρο, με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, Θέατρο «Ένα». Στο εξωτερικό, Εθνικό θέατρο Ινδιών, Εθνικό θέατρο Ισλανδίας, Theses theatre(U.S.A.), Goa Academy, Theater Manufacture (Germany). Συμμετείχε σε συνέδρια Σκηνοθεσίας.(Η.Π.Α., Σουηδία, Ολλανδία, Ισραήλ, Γεωργία). Ίδρυσε το θεατρικό σύνολο «OmIcron 2- μια εταιρεία για τις τέχνες». Έχει παρουσιάσει ως τώρα 7 παραγωγές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture