Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατέρας τριών παιδιών ο μαθηματικός Δ. Σιφακάκης που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το σχολείο του στην Πάτρα-Τι λένε οι συνάδελφοί του

Πατέρας τριών παιδιών ο μαθηματικός Δ. Σ...

Την Τρίτη η κηδεία του - Μεσίστια η σημαία του 11ου Γυμνασίου

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, στις 3 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον 62χρονο καθηγητή Δημήτρη Σιφακάκη που υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν έξω από το 11ο Γυμνάσιο Πατρών όπου εργαζόταν. Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί.

Ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», ωστόσο ήταν πλέον αργά και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του.

Ο Δημήτρης Σιφακάκης ήταν καθηγητής μαθηματικών. Το 11ο Γυμνάσιο Πατρών τελεί υπό κατάληψη και σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής είχε πάει στο σχολείο, στην οδό Σκιάθου, στο Ψαροφάι για αν δει πως είναι τα πράγματα. Ωστόσο λίγα λεπτά αφότου ο Δημήτρης Σιφακάκης είχε φτάσει στο σχολείο, λιποθύμησε και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του και των μαθητών που σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν από  την εξέλιξη. Ο εκλιπών είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και έχαιρε της εκτιμήσεως της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την ημέρα της κηδείας του καθηγητή, το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό, ωστόσο δεν θα διεξαχθεί κανένα μάθημα. Επίσης οι συνάδελφοί του θα καταθέσουν χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Η κηδεία του θα τελεστεί τον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου και η θα ακολουθήσει η ταφή του στο Β’ Δημοτικό κοιμητήριο Αγίου Μηνά στη Λεύκα.

Συντετριμμένη είναι η σύζυγος του Μαίρη Δευτεραίου και τα τρία παιδιά του εκλιπόντος, Ηλέκτρα, Γιάννης και Γωγώ.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Δημήτρη Σιφακάκη, ενός δραστήριου και πολύ καλού εκπαιδευτικού, στενοχώρησε και σόκαρε την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκλονισμένοι οι καθηγητές του 11ου Γυμνασίου – Μεσίστια η σημαία

Την οδύνη τους εκφράζουν οι συνάδελφοι του Δημήτρη Σιφακάκη για τον ξαφνικό χαμό τους. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 11ου Γυμνασίου Πάτρας, συντετριμμένος από τον τόσο απροσδόκητο χαμό του πολυαγαπημένου φίλου, συναδέλφου και  υποδιευθυντή μας Δημήτρη Σιφακάκη, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Επιπλέον ενημερώνει ότι σε ένδειξη πένθους:

Την Τρίτη 31/10/2017  το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό και όλοι οι καθηγητές θα είναι παρόντες.

Η σημαία του σχολείου μας θα παραμείνει μεσίστια.

Ολόκληρος ο σύλλογος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Στη μνήμη του θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις