Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Ακτινογραφία" σε παράνομα φορτία και μετανάστευση-Σταθερά σκάνερ,"ζώνη" περιπολίας και μαγνητικές πύλες στο λιμάνι

Πάτρα:"Ακτινογραφία" σε παράνο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών

Σκάνερ για φορτηγά, μόνιμα στην είσοδο του λιμανιού, μαγνητικές πύλες επιβατών, περίβολος περιπολίας. Το λιμάνι της Πάτρας αναβαθμίζει την ασφάλειά του, καθώς ως γνωστόν αποτελεί έναν ελκυστικό "πόλο" για τη διακίνηση λαθραίων, ναρκωτικών, αλλά και για τη διαφυγή αλλοδαπών που είναι παράνομα στη χώρα, στην κεντρική Ευρώπη, μέσω Ιταλίας.

Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr, μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας , σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, φαινόμενο το οποίο συνεχίζεται, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Kεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Ανήλικοι κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και αλλού «καραδοκούν» να μπουν σε ένα φορτηγό, που θα επιβιβαστει πλοίο για Ιταλία.Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την ένταξη δύο έργων που αφορούν τη "θωράκιση" του λιμανιού της Πάτρας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020".

Στο πλαίσιο αυτό θα τοποθετηθούν σταθερά σκάνερ (3 x-ray) στην είσοδο του λιμανιού, όπου όλα τα φορτηγά θα ελέγχονται. Η "ακτινογραφία" τους θα δείχνει αν υπάρχουν κρυμμένοι αλλοδαποί στο φορτίο τους ή αν υπάρχει μέσα σε αυτό παράνομο φορτίο, ναρκωτικά κλπ. Αυτή τη στιγμή οι σχετικοί έλεγχοι γίνονται από λιμενικούς, με τη συνδρομή ειδικών σκύλων και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο έλεγχος γίνεται από κινητό x-ray.

Tη σχετική αναγκαιότητα για μόνιμα σκάνερ είχε διατυπώσει και ο Λιμενάρχης Πατρών, ο οποίος επισημαίνει στο thebest.gr ότι "με τα έργα που θα υλοποιηθούν και με την ενίσχυση σε μέσα θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια του Λιμανιού της Πάτρας, η παροχή υπηρεσιών του, ενώ θα συμβάλουν στην αποτροπή έκνομων ενεργειών".

Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί περίβολος περιπολίας, η οποία θα είναι ουσιαστικά ένας δρόμος, μήκους περίπου 7 μέτρων, που θα οριοθετείται από την υπάρχουσα εξωτερική περίφραξη και από μια που θα δημιουργηθεί εσωτερικά αυτής, από πλέξιγκλας και θα "εγκλωβίζει" αυτούς που εισέρχονται παράνομα. Λιμενικοί θα ελέγχουν τη "ζώνη" μήκους 1.450 μέτρων ενώ θα τοποθετηθεί σε αυτή ηλεκτρονική επιτήρηση (κάμερες και σύστημα καταγραφής).

Eκτιμάται ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανά σε έναν χρόνο.

Επιπλέον η Περιφέρεια ανακοίνωσε την προμήθεια και την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού ελέγχου επιβατών και αποσκευών και σύστημα εποπτείας και καταγραφής χερσαίου χώρου.Επίσης, σύστημα εντοπισμού και ελέγχου πλωτών στόχων στο θαλάσσιο χώρο του, αποτελούμενο από δύο ραντάρ με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πλήρη λειτουργία τους.

OΛΠΑ:Εντός της επόμενης διετίας τα έργα ασφάλειας και υποδομής στο λιμάνι

Το λιμάνι της Πάτρας αποκτά ακτίνες - Χ - Δύο νέα ... - The Best News

Λιμάνι Πάτρας: Eντοπίστηκαν 47 (!) κιλά κοκαΐνης σε ... - The Best News

Νταλίκα με 270.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων ... - Thebest.gr

Μετά την Ειδομένη στην Πάτρα-Αυξήθηκε ο αριθμός ... - The Best News

Μπλόκο στη διακίνηση κλεμμένων αυτοκινήτων μέσω του ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις