Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ- ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ...

Το πρόγραμμα ετοιμάζεται πυρετωδώς, θα περιλαμβάνει και μουσικό live

Σε μόλις 19 μέρες από σήμερα θα στηθεί στην Πάτρα η τελετή έναρξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 με επίκεντρο την πλατεία Γεωργίου Α’ ενώ όπως πάντα λίγο πριν του Αγίου Αντωνίου (Τρίτη 17 Ιανουαρίου) θα ξεπροβάλλει ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού για να μεταφέρει το χαρμόσυνο νέο στους δρόμους και τους κατοίκους της Αχαικής πρωτεύουσας.

Όπως μαθαίνουμε ο βασικός σκελετός της εκδήλωσης της τελετής έναρξης είναι έτοιμος από καιρό, και για την ακρίβεια από τον Οκτώβριο ενώ στο διάστημα που απομένει των δυόμιση εβδομάδων, θα ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και το λεπτομερές πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει κάποιο μουσικό live που θα συνδυαστεί με το όλο τελετουργικό της κήρυξης της έναρξης των εκδηλώσεων της φετινής καρναβαλικής περιόδου από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Για την ώρα δεν έχει μαθευτεί ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν και θα πάρουν μέρος στην τελετή. Να θυμίσουμε πως πέρυσι τον πρώτο λόγο από καλλιτεχνικής πλευράς είχε ο Νίκος Τουλιάτος και τα Κρουστά της ειρήνης ενώ είχαν συμμετάσχει συνολικά 106 άτομα, ωστόσο από πολλούς είχε εκφραστεί η έλλειψη ενός δυνατού ονόματος ως προς το κομμάτι του μουσικού, ξεσηκωτικού live. Θυμόμαστε ότι παλιότερα σε κάποιες άλλες ενάρξεις είχαν εμφανιστεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο οι Vegas όσο και οι Μέλισσες.

Τέλος αν κάποιος επισκεφθεί την σελίδα της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, Πατρινό καρναβάλι, στο διαδίκτυο, carnivalpatras.gr, θα δει να γράφει «Πρόγραμμα 2017 σύντομα κοντά σας!».

Η φετινή καρναβαλική περίοδος θα κορυφωθεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου 2017 (άρα το διάστημα είναι σαφώς μικρότερο χρονικά σε σχέση με πέρυσι) ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δώσουν οι διοργανωτές και φέτος στις Καρναβαλουπόλεις (ήδη αναζητούνται τα σημεία που θα στηθούν φέτος εκτός βέβαια από την κλασική στα Ψηλαλώνια με το Σούλι να είναι μάλλον ένα απ' αυτά) ενώ ο αγαπημένος θεσμός του Baby Rally με τα ποδήλατα και τους μεταμφιεσμένους μικρούς αναβάτες που αναβίωσε πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture