Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

KAΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΦΙΛΜ "Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ

KAΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΦΙΛ...

Στο Σάο Πάολο με πολύ ανθρώπινες σκηνές

Καλές γενικά εντυπώσεις άφησε η ταινία από την Βραζιλία «Η Δεύτερη μάνα» σε σκηνοθεσία της Άννα Μουιλαέρτ, παραγωγής 2015, που πρόβαλλε με επιτυχία την Δευτέρα 17/10/2016 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στην αίθουσα 5 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε που γέμισε ασφυκτικά σχεδόν και στις 3 προβολές.

Η ταινία σε α’ προβολή στην Πάτρα ξεχώρισε κυρίως για το θέμα της, μία συμπαθή μεσήλικη γυναίκα που έχει αφήσει την οικογένεια της και την μικρή κόρη της για να δουλέψει σ’ ένα πλουσιόσπιτο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Όταν όμως η 18χρονη κόρη της θα έρθει στο Σάο Πάολο με την προοπτική να σπουδάσει αρχιτεκτονική και θελήσει να μείνει για λίγο καιρό με την μητέρα της στο πλούσιο σπίτι, θα φανούν τα προβλήματα και οι κοινωνικές αντιθέσεις. Το φιλμ είναι γεγονός πως σε σημεία έμοιαζε λίγο φλύαρο και στατικό, ωστόσο στο τέλος σε κέρδιζε με την ανθρωπιά του. Εξαιρετική πραγματικά η ερμηνεία της Ρεγκίνα Κάσε, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Για την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας έχει προγραμματίσει την Ιταλική ταινία «Φωτιά στη θάλασσα», σε σκηνοθεσία Τζιανφράνκο Ρόζι, παραγωγής 2016. Το φιλμ θίγει το πολύ επίκαιρο θέμα των προσφύγων και μεταναστών στην Μεσόγειο.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture