Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσίασε το Λυκείο Ελληνίδων Πάτρας – Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του συλλόγου

Εντυπωσίασε το Λυκείο Ελληνίδων Πάτρας –...

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

Η πρώτη ημέρα των Εορταστικών Εκδηλώσεων των 40 Χρόνων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι από όλη την Ελλάδα, αφού έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, προσκύνησαν την Τιμία Κάρα, τον Σταυρό του Μαρτυρίου και την Τάφο του Πρωτοκλήτου.

Έπειτα ξεχύθηκαν με περατζάδες, με φορεσιές εξαίσιες και με μουσικές μελωδικές στον κατάμεστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου όπου και ξεσήκωσαν ευχάριστα με το πέρασμά τους τον κόσμο κερδίζοντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Οι λυκειακές ομάδες από τα Γιαννιτσά, το Αργοστόλι, την Καλαμάτα, την Ξάνθη, την Καβάλα, τις Σέρρες, τη Δράμα,  το Κιάτο και τη Θεσσαλονίκη κατέληξαν να στήσουν το χορό στην καρδιά της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου.

Οι ήχοι, οι ρυθμοί, οι κινήσεις των χορευτών ταξίδεψαν το κοινό σε μια άλλη Ελλάδα, για μερικούς άγνωστη και για άλλους ξεχασμένη. Όμως ευτυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα και το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με αφορμή τα 40 Χρόνια είχε την ευκαιρία να μας την θυμίσει...

Η δεύτερη ημέρα των Εορταστικών Εκδηλώσεων συνεχίζεται με την έναρξη της Έκθεσης Ζωγραφικής του τμήματος κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Είσοδος Ελεύθερη), με την διάλεξη προς τους χορευτές & μέλη των ΛτΕ, από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 56),  με θέμα: «Παράδοση και Φολκλόρ. Χρήση και καταχρήσεις στη “διαχείριση” της ελληνικής μουσικής και του χορού» και με την μεγάλη Χορευτική παράσταση «Η Ελλάδα σε κύκλο» που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη. Θα τραγουδήσει ο Παναγιώτης Λάλεζας (Είσοδος Ελεύθερη).

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight