Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απανωτοί πνιγμοί στη Δυτική Ελλάδα. Δυο - δυο στην Αιτωλοακαρνανία-96 θάνατοι στη θάλασσα από τον Μάιο, σε όλη τη χώρα

Απανωτοί πνιγμοί στη Δυτική Ελλάδα. Δυο ...

Νέο συμβάν χθες στην Ηλεία

Καθημερινά σχεδόν η ειδησεογραφία καταγράφει πνιγμό λουομένων στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχου συμβεί απανωτοι πνιγμοί, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ χθες ένα ακόμα τέτοιο συμβάν σημειώθηκε, αυτή τη φορά με θύμα μια 38χρονη Δ.Χ., η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Ηλία, στην Ηλεία.

Πύργος: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον πνιγμό 38χρονης φαρμακοποιού

Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα, από τον Μάιο έως και τις 11 Ιουλίου έχουν πνιγεί  96 άτομα κι ακόμα είμαστε στα μισά του καλοκαιριού...

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, από την 1η Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου φέτος πνίγηκαν στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, 96 άτομα. Πέρυσι, στην αντίστοιχη περίοδο, ο τραγικός απολογισμός ήταν 105 άτομα, ενώ συνολικά το καλοκαίρι του 2015- από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου- «χάθηκαν» από πνιγμό συνολικά 146 άτομα, Ελληνες και ξένοι.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, στελέχη του Λιμενικού υπενθυμίζουν στους λουόμενους ότι δεν θα πρέπει να κολυμπούν εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη, όταν αυτός υπάρχει σε παραλία και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες.

Επιπλέον, για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή τονίζουν ότι είναι καλό να συμβουλευθούν το γιατρό τους και να αποφεύγουν τη μετακίνησή τους στις θαλάσσιες περιοχές, όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στη Δυτική Ελλάδα είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα να πνιγούν δύο άνθρωποι με διαφορά ωρών.

Με διαφορά μιας περίπου ώρας πνίγηκαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου δύο ηλικιωμένοι, στην Αιτωλοακαρνανία. Στις 12.15 το μεσημέρι, στη Βασιλική ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα μια γυναίκα 86 ετών, η οποία κατοικούσε στην Καλλιθέα Αττικής.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαποστώθηκε ο θάνατός της.

Λίγο αργότερα, στις 13.15 στην Ψανή, άνδρας ηλικίας 82 ετών, έχασε τις αιθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγες μέρες μετά, στις 9 Ιουλίου πνίγηκαν άλλα δύο άτομα στην Αιτωλοακαρνανία.Μετά το πρώτο περιστατικό πνιγμού που έγινε γνωστό, ενός 83χρονου στην παραλία «Αράπης» στην περιοχή του Λουτρού Αμφιλοχίας περίπου στις 11.00, στην Τουρλίδα Μεσολογγίου, νωρίτερα το πρωί (περίπου στις 09.30) είχε ανασυρθεί νεκρός και άλλος άνδρας ηλικίας 75ετών.

 

Αιτωλοακαρνανία: Πνίγηκε 78χρονος στη Λιμνοπούλα της Κάτω Βασιλικής

Αιτωλοακαρνανία: Δύο πνιγμοί στη θάλασσα μέσα σε μια ... - Thebest.gr

Πνίγηκε ηλικιωμένη στον Αστακό - Κοινωνία - The Best News - Thebest.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις