Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έναρξη σχεδίου δράσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την εκπαίδευση προσφύγων

Έναρξη σχεδίου δράσης του Ελληνικού Ανοι...

Θα δημιουργηθεί ένα "Think Tank" που θα λειτουργήσει από το φθινόπωρο

Την έναρξη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με στόχο τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου, το ΕΑΠ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, έπειτα από ένα διάστημα εντατικής προετοιμασίας έχει καταρτιστεί λεπτομερές σχέδιο δράσεων που εκτείνεται σε τρεις άξονες (έρευνα, γλωσσική ένταξη, ενδυνάμωση & ευαισθητοποίηση) και περιλαμβάνει ποικίλες παρεμβάσεις με στόχο τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ένταξη και προσαρμογή των προσφύγων.

Σε αυτή την προσπάθεια όπως αναφέρεται, θα ήταν επιθυμητή η συνδρομή όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με κατάθεση ιδεών, απόψεων, σχολίων, κειμένων, κ.α. στην ψηφιακή εφαρμογή του ΕΑΠ «Think Tank» που πρόκειται να λειτουργήσει από το φθινόπωρο και καθ’ όλη τη φάση της έρευνας και συλλογής δεδομένων. Κατά περίπτωση θα επιδιωχθεί και η συνεργασία των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ με εκπόνηση σχετικών διπλωματικών εργασιών το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (σχετική πρόσκληση θα βγει τον Σεπτέμβριο μετά από συνεργασία με τις κοσμητείες του Πανεπιστημίου).

Μπορείτε να βρείτε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου στην ιστοσελίδα http://www.press-eap.net/. Όπως τέλος αναφέρεται στην ανακοίνωση, ελπίζουμε στην υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ για την ουσιαστική αντιμετώπιση  ενός κρίσιμου ερευνητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού ζητήματος.

Διαβάστε επίσης:

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μ’ έδρα την Πάτρα, αλλάζει τα δεδομένα- Καταργεί την κλήρωση- Καθιερώνει Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις