Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «...και μετά Μεγάλωσα», από τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις...

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α'

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου “...και μετά Μεγάλωσα” στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 το βράδυ.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας  των ΚΑΠΗ της Πάτρας,  ξεδίπλωσαν επί σκηνής τη διαδρομή της ζωής τους ….Θυμήθηκαν  τα περασμένα, εξομολογήθηκαν τους φόβους τους και τα προβλήματά τους.

Μίλησαν  για τα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου, της μεγάλης μετανάστευσης, της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης και της αποβιομηχανοποίησης. Μίλησαν όμως και για το σήμερα, για την δύσκολη επιβίωση στην Ελλάδα της Κρίσης και των μνημονίων.

Αναφέρθηκαν  στην προηγούμενη ενεργή ζωή τους, μίλησαν για την μοναξιά τους, αλλά με την σοφία, την ωριμότητά τους, το χιούμορ και το δάκρυ, κατάφεραν να ορθώσουν περήφανα το ανάστημά τους και να δεχτούν το επαναλαμβανόμενο χειροκρότημα των νεότερων  θεατών, που όρθιοι έδειξαν το σεβασμό τους στο μεγαλείο των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Ήταν το αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν πέρυσι με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’  ΚΑΠΗ (Προσφυγικών)  και στο Β’ ΚΑΠΗ  (Αγυιάς). Η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε με τον Πατρινό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα και φέτος επεκτάθηκε με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φάνη Δίπλα και της θεατρολόγου Έλενας Αλεξανδράκη.

Την εξαιρετική αυτή  «παράσταση» παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης  Πελεκούδας  ο πρόεδρος του Δ.Σ.του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Ανδρέας Τερζής, η Μαριάννα Σταματιάδου και άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού,  η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου, ο  κ. Κολοκυθάς, ηθοποιοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου που αγκάλιασε την εξαιρετική αυτή προσπάθεια των μελών του ΚΑΠΗ.

Τη σκηνοθεσία της τελικής παρουσίασης είχε ο Φάνης Δίπλας και τη δραματουργία η Ε. Αλεξανδράκη. Από  την  πλευρά  του  Τμήματος  Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) υπεύθυνη της  δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.

Οι φωτό είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Πάτρα: “...και μετά Μεγάλωσα” - Απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture