Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο Κουρτέσι Ηλείας το πρωί της Μ. Τετάρτης ο γνωστός λαογράφος και παλιός παρουσιαστής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μυλωνάς

Στο Κουρτέσι Ηλείας το πρωί της Μ. Τετάρ...

Θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Λάππα Αχαΐας

Στα πάτρια εδάφη για να περάσει τις ευλογημένες μέρες της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας και τη μεγάλη εορτή του Πάσχα, βρίσκεται ο γνωστός παρουσιαστής εκπομπών παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών χορών Παναγιώτης Μυλωνάς, ο οποίος είναι μουσικολόγος – λαογράφος και βαθύς γνώστης της σπουδαίας δημοτικής μας παράδοσης.

Το thebest.gr εντόπισε τον κ. Μυλωνά στο Κουρτέσι Ηλείας το πρωί της Μ. Τετάρτης 27 Απριλίου 2016 και μας έκανε εντύπωση η ευγένεια του και η απλότητα του. Ο Παναγιώτης Μυλωνάς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λάππα Αχαΐας, όπου και διατηρεί σπίτι και φροντίζει να έρχεται όποτε μπορεί και κυρίως το καλοκαίρι και τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Μυλωνάς έχει σπουδάσει Θεολογία και Πολιτικές Επιστήμες και από τις αρχές του ’70 ανέλαβε υπεύθυνος της Εθνικής Παραδοσιακής Μουσικής στην ΕΡΤ, θέση που κράτησε για πολλά χρόνια.Η εκπομπή του κάθε Κυριακή πρωί με τίτλο "Μουσική Παράδοση" είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια αγάπη για το δημοτικό τραγούδι και τους δημοτικούς σκοπούς της πατρίδας μας έχει και ο γιος του Παναγιώτη Μυλωνά, Χρήστος, ο οποίος παρουσιάζει εκπομπές με Παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight