Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο "Κοκκινόβραχος" της Μαρίας Καρέλα προτάθηκε από τις εκδόσεις Περίπλους ως καλύτερο μυθιστόρημα στα φετινά βραβεία Public

Ο "Κοκκινόβραχος" της Μαρίας Κ...

Έως 24 Απριλίου 2016 η α' φάση της ψηφοφορίας

Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα καταστήματα Public (το Public της Πάτρας βρίσκεται στην οδό Ερμού και Μαιζώνος) για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία. Η διαδικασία για τα βιβλία που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε (2015) έχει ξεκινήσει.

O καθένας από το αναγνωστικό κοινό ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει, μπορεί να ψηφίσει μέσα από οκτώ διαφορετικές κατηγορίες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το microsite του Public και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

Η 1η φάση είναι έως τις 24 Απριλίου 2016:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίο μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 22 Μαΐου:

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μίας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public στις αρχές Μαΐου.

Οι κατηγορίες για τα Βραβεία κοινού του Public είναι οι εξής:

Ελληνικό Μυθιστόρημα

Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα

Ελληνικό Non-Fiction (Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία, Μαρτυρία)

Ελληνική Ποίηση

Ελληνική Παιδική λογοτεχνία

Ελληνική Εφηβική λογοτεχνία

Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

Κατηγορία «έκπληξη»: «Ηρωίδα Έμπνευση».

Βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού

Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι το Βραβείο Τιμώμενης Χώρας, Εκδοτικό Αποτύπωμα, Εικονογράφησης ενώ θα υπάρξουν και τα βραβείο των Βιβλιοπωλείων Public, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

*Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι εκδόσεις Περίπλους πρότειναν για την κατηγορία του καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος, το βιβλίο της Πατρινής λογοτέχνη Μαρίας Καρέλα «Ο Κοκκινόβραχος».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει κερδίσει τους αναγνώστες, έχει πάει πολύ καλά από πλευράς εμπορικής κίνησης και το οποίο διακρίνεται για την ενδιαφέρουσα πλοκή του που έχει στοιχεία αστυνομικού θρίλερ και μυστηρίου.

Είναι το νέο βιβλίο της Πατρινής συγγραφέως και εικαστικού Μαρίας Καρέλα, που μάλιστα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Βυζαντινόν της Πάτρας στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Είναι ένα μυθιστόρημα ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, ανεξιχνίαστο, με ήρωες-τανταλίδες που πασχίζουν να ξεφύγουν από τους προδιαγεγραμμένους για αυτούς, ιστούς της ειμαρμένης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Εξαιρετικά δημιουργική η Μαρία Καρέλα με έξι μυθιστορήματα στο ενεργητικό της («Πατρινέλα», «Δυο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο», «Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο», «Πέτρινες μνήμες», «Το μυστικό της σοφίτας», «Εις τας αυλάς») αλλά και πολλά διηγήματα και επιφυλλίδες, επέστρεψε στα λογοτεχνικά πράγματα, με ένα μυθιστόρημα, σε διαφορετικό τόνο και πνεύμα, τον «Κοκκινόβραχο» που κυκλοφορεί από τις Αθηναικές εκδόσεις Περίπλους και χαρακτηρίστηκε ως το πιο καλοδουλεμένο και ώριμο που έχει γράψει.

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στην Πάτρα είχαν διοργανώσει η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, μέλος της οποίας είναι η Μαρία Καρέλα και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πατρών «Δανιηλίς» με τη συμβολή του βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου. Για το βιβλίο είχαν μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και συγγραφέας Γιάννης Χαριτάντης και αποσπάσματα από το βιβλίο είχε διαβάσει η πρώην βουλευτής Αχαΐας και δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου – Μεντζελοπούλου ενώ τον συντονισμό είχε κάνει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Μπορείτε να βρείτε πιο πολλά στοιχεία για τα βραβεία Public και να ψηφίσετε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.publicbookawards.gr/

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture