Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΤΡΟΠΗ: Άνθρωποι πεινάνε δίπλα μας- Υποχρέωση του Κράτους να προσφέρει φαγητό και στέγη στους πρόσφυγες-Δείτε εικόνες εγκατάλειψης

ΝΤΡΟΠΗ: Άνθρωποι πεινάνε δίπλα μας- Υποχ...
Νασόπουλος Νάσος

Πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Αναμφίβολα, οι εικόνες με τα καραβάνια των προσφύγων στην Ελλάδα, είναι η κατάντια της Ευρώπης και αποδεικνύουν ότι η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα μόρφωμα οικονομικών συμφερόντων, χωρίς αρχές και αξίες.

Ωστόσο, είναι ντροπή για την ανθρωπιά μας και το Κράτος μας, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Άλλοι κυλιούνται στις λάσπες, άλλοι τσουβαλιάζονται σε στάδια και κοιμούνται με στρώμα κάποια χαρτόνια. Σε όλους λείπουν το φαγητό, οι χώροι υγιεινής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Και κοντά σε αυτά να και οι άθλιοι εκμεταλλευτές, που πουλάνε 1,5 ευρώ το αυγό, ή ζητάνε 400 ευρώ από κάθε ταλαιπωρημένο για να τον πάνε στην Ειδομένη. Φαινόμενα άθλια, που δεν δείχνουν μόνον απανθρωπιά. Δείχνουν ότι αυτό το Κράτος είναι τελείως ξεχαρβαλωμένο.

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια στοιχειώδης αστυνόμευση που θα αποτρέπει αυτά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης;

Είναι δυνατόν, να μην υπάρχει ένας μηχανισμός να φτιάχνει ρύζι (έστω, μόνον ρύζι) για να μην μένουν νηστικοί αυτοί οι άνθρωποι;

Διαφημίζουμε τις ευαισθησίες των απλών πολιτών που συρρέουν στους χώρους που βρίσκονται οι πρόσφυγες για να τους πάνε λίγα τρόφιμα. Και σίγουρα, αξίζουν πολλά εύσημα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Όμως η ανθρωπιά αυτών των πολιτών, δεν αφαιρεί από το Κράτος τις υποχρεώσεις που έχει.

Ας αφήσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες τις πολιτικές αναλύσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις και ας κοιτάξουν να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στον Μουζάλα, που, ως φαίνεται,  σηκώνει μόνος του στις πλάτες του ένα βάρος που δεν του αναλογεί.

Ας αξιοποιήσει η κυβέρνηση την ευαισθησία των πολιτών και ας φτιάξει γρήγορα οργανωμένους καταυλισμούς που θα προσφέρουν στέγαση, τροφή, συνθήκες υγιεινής και περίθαλψη, στους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι Δήμοι ας οργανώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας για να κάνουν συνεχή αποκομιδή απορριμμάτων από τους χώρους που τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά.

Γιατί, όλα αυτά δεν είναι μόνον θέμα ανθρωπιάς, είναι και θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Από τα σκουπίδια μπορούν να προκληθούν απειλές για τη δημόσια υγεία.

Και οι πεινασμένοι άνθρωποι, λογικό είναι να εκδηλώσουν κάποια στιγμή παραβατική συμπεριφορά για να βρουν κάτι να φάνε.

Πριν λοιπόν οδηγηθούμε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες, ας ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις