Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Αυξήθηκαν φέτος τα καρναβαλικά πληρώματα παρά την οικονομική κρίση - Ξεπέρασαν τα 150

Πάτρα - Αυξήθηκαν φέτος τα καρναβαλικά π...

Αυξημένη αναμένεται η συμμετοχή και στο Καρναβάλι των Μικρών

Πλησιάζει σιγά σιγά η τελευταία εβδομάδα που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του φετινού Πατρινού καρναβαλιού.

Ήδη βρισκόμαστε σε λιγότερο από δυόμιση εβδομάδες πριν το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, κι όπως δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, σύμφωνα με την επίσημη κατάσταση - λίστα των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 που δήλωσαν και κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής, τα φετινά γκρουπ φτάνουν αισίως σε αριθμό τα 152.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως παρά την εντεινόμενη κρίση και ύφεση που επικρατεί στην αγορά, τα πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου 12 και 13 Μαρτίου 2016 ξεπερνούν τα 150, αριθμός που είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό που ήταν γύρω στα 135. Βέβαια μία απαραίτητη διευκρίνιση είναι πως ο αριθμός αυτός των 152 ενδεχομένως να είναι στις παρελάσεις (νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και στην μεγάλη κεντρική παρέλαση της τελευταίας Κυριακής) λίγο μικρότερος μιας και κάποιες καρναβαλικές ομάδες για διάφορους λόγους όπως π.χ. μικρής συμμετοχής να μην βγουν τελικά στο καρναβάλι παρότι δήλωσαν συμμετοχή και πήραν νούμερο.

Όσο για τους καρναβαλιστές, συνήθως ο αριθμός κυμαίνεται στα 30.000 άτομα, αριθμός που μάλλον και φέτος θα είναι ο ίδιος, ίσως και λίγο μεγαλύτερος μιας και βοηθά το γεγονός πως το καρναβάλι έπεσε ημερολογιακά αργότερα, στο 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου. Όσο για τα άρματα που έχουν δηλωθεί από τις φετινές καρναβαλικές ομάδες – γκρουπ, μέχρι στιγμής είναι 18 και πιθανόν να ξεπεράσουν τα 20. Κι εδώ όμως πρέπει να διευκρινιστεί πως ορισμένα γκρουπ μπορεί να έχουν περισσότερα από ένα άρματα – κατασκευές.

Την ίδια ώρα ήδη κυκλοφορούν φήμες πως και φέτος δεν θα λείψουν από το Πατρινό καρναβάλι τα υπεράριθμα πληρώματα, τα οποία είθισται να «τιμωρούνται» και να βγαίνουν στην «ουρά» των 2 μεγάλων παρελάσεων. Όσο για τα άρματα του καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου Πατρέων που κατασκευάζονται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς και ανοίγουν όπως πάντα τις καρναβαλικές παρελάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα είναι 10-11. Aναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, του αριθμού και των θεμάτων των φετινών αρμάτων του Δήμου.

Αξίζει ακόμα να προσθέσουμε πως αυξημένη φαίνεται να είναι φέτος και η συμμετοχή στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών (Παιδιών) που θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 καθώς υπολογίζεται να συμμετάσχουν και να παρελάσουν 15.000 καρναβαλιστές (μικροί και οι συνοδοί τους).

Όσον αφορά στην σειρά των πληρωμάτων των δύο μεγάλων παρελάσεων του τελευταίου σαββατοκύριακου, αυτή αποφασίζεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως είναι η συμμετοχή των γκρουπ στο παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού, η καλλιτεχνική ποιότητα και παρουσία τους, οι κατασκευές τους, κ.α. Η ανακοίνωση της σειράς γίνεται συνήθως την τελευταία Τετάρτη ή Δευτέρα της αποκριάς στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης όπου και καλούνται εκπρόσωποι των πληρωμάτων.

Την φετινή Γνωμοδοτική επιτροπή του Πατρινού καρναβαλιού απαρτίζουν οι Χάρης Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Δημησιάνου, Ντούλη Δημητροπούλου, Θέμης Κανελλάκης, Γιώργος Αδαμόπουλος, Μετζέλος Μολοχίτης, Άγγελος Πολυδωρόπουλος και Ασπασία Παίζη.

Την δε κριτική επιτροπή συγκροτούν οι: Χάρης Αναγνωστόπουλος, Περικλής Βασιλόπουλος, Κατερίνα Γκατζούνα, Σάκης Πεφτίκογλου, Νέλλη Δημησιάνου και ο Χρήστος Καραγκούνης.

Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H φωτ. είναι από την φετινή έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Κρυμμένου θησαυρού στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε.

H φωτ. είναι από την φετινή έκθεση των σ...

H φωτ. είναι από την φετινή έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Κρυμμένου θησαυρού στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture