Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Η ΟΛΓΑ ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΙΔΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΟΥ 23-28/2. ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΕΤΟΣ, ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΣ

Η ΟΛΓΑ ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΙΔΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H …αγνώριστη Χιονάτη της κρίσης

 

Εξι βραδιές θα μας διασκεδάσει ο δημοφιλής θίασος των ενηλίκων «ηθοποιών» του Καρναβαλικού Κομιτάτου στο Επίκεντρο το φετινό Καρναβάλι με τη σατιρική παράσταση «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει». Το ραντεβού έχει δοθεί από 23 ως 28 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Αγίου Διονυσίου, με τους συμπολίτες «αμετανόητους» εραστές  της αποκριάτικης κουίντας   να κορυφώνουν ολοένα τις πρόβες τους. Μιλήσαμε με την Ολγα Μοσχόβου, που έχει αναλάβει ξανά τη σκηνοθεσία και μας δίνει μια πρόγευση για το τί θα δούμε από πλευράς κειμένων, απόδοσης και συντελεστών.

 

 

Ο θίασος φθάνει τα 19 άτομα και απαρτίζεται από παλιούς και νέους πρωταγωνιστές. Οπως μάθαμε, οι συνεπείς ηθοποιοί του Κομιτάτου (Ριάνα Παπαχρηστοπούλου, Ντένης Χρυσανθόπουλος, Γιάννης Λιλής, Λουκία Σιμονοβίκη, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Τάκης Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Γεωργία Τσούλου, Ελίζα Σιγαλού, Παντελής Πανής, Γιάννης Πετρούτσος, Ολγα Σταυρουλοπούλου, Αννα Ροδοπούλου, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Μαρία Αγουρίδη κ.α) θα σμίξουν πάλι με τους περσινούς «νέους» Ντίνο Μπέλεχα, Καρολίνα Λέγκα, Θανάση Βλάχο, ενώ προστίθενται στο θίασο δυο ακόμα νεαρές συμπολίτισσες, η Νάγη Αναγνωστοπούλου και η Λιωρέττα Τζώρου. Μετά από χρόνια δεν θα λάβει μέρος ο Νίκος Αποστολόπουλος ,ενώ ακόμα συζητιέται μια πιθανή συμμετοχή –έκπληξη του Χάρη Πανούτσου. Η φετινή παράσταση έχει θέμα τα παραμύθια, από ελληνικά παραδοσιακά μέχρι διάσημα και διεθνή, τα οποία έχουν διασκευαστεί με χιουμοριστικά κείμενα των Κωνσταντίνου Μάγνη, Ελίζας Σιγαλού, Γεωργίας Τσούλου, Λυκούργου Σταυρουλόπουλου. Οι σπονδυλωτές ιστορίες θα ξεδιπλωθούν σε ένα «σουρεάλ» σκηνικό με πόρτες της Ντούλης Δημητροπούλου, η οποία ετοιμάζει και τα πολύ ιδιαίτερα «τρελά» κι «αφηγηματικά» κοστούμια. Οπως μας εξήγησε η Ολγα Μοσχόβου:

«Θα δούμε διασκευές αγαπημένων παραμυθιών και μύθων, όπως του τζίζικα και του μέρμηγκα, του γεφυριού της Αρτας, της Χιονάτης, της Κοκκινοσκουφίτσας , των Χάνσελ και Γκρέτελ κ.α. Οσα ξέρουμε είναι εντελώς «πειραγμένα», με καρναβαλικό πνεύμα. Ηταν δύσκολο να βρεθούν τρόποι ώστε να μην επικρατήσει η παιδικότητα, αλλά να κυριαρχήσει μια απόδοση πιο σωματική, ως σύνθετη, αλληγορική παρωδία καθώς  και να μπλεχτούν οι ήρωες και οι ιστορίες τους. Τα κείμενα θίγουν κυρίως τη σημερινή κοινωνικο-οικονομική επικαιρότητα και την κρίση». Δείτε στιγμιότυπα από τις πρόβες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View