Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο "Μεγάλο Σορτάρισμα" το βραβείο καλύτερης ταινίας του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών

Στο "Μεγάλο Σορτάρισμα" το βρα...

Μετά την διάκριση αυτή το φιλμ με τους Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρίστιαν Μπέιλ φιγουράρει ως φαβορί

Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο προς την απονομή των φετινών Όσκαρ (είναι σε περίπου 1 μήνα) μεγαλώνει όπως είναι φυσικό περισσότερο η αγωνία και το ενδιαφέρον. Στον χορό των βραβεύσεων ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση των μεγάλης σημασίας βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών (PGA – Producers Guild of America).

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», με το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής παραγωγής της χρονιάς 2015, τιμήθηκε από το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών (PGA), το «Μεγάλο σορτάρισμα – Τhe Big Short» σε σκηνοθεσία του Ανταμ ΜακΚέι (φιλμ που δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει στην Πάτρα παρότι έχει βγει στην Αθήνα ήδη από τις 7 Ιανουαρίου 2016).

Η συγκεκριμένη αξιόλογη όσο και επίκαιρη ταινία που ασχολείται με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Αμερική το 2008, μετά από αυτή την βράβευση, φιγουράρει αυτή τη στιγμή ως κυρίαρχο φαβορί και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (μεταξύ των υποψηφιοτήτων του είναι και για την καλύτερη σκηνοθεσία).

Όπως επισημαίνει η ανάρτηση του ‘Έθνους», τουλάχιστον από το 2008 και έως σήμερα το Σωματείο των Αμερικανών Παραγωγών προβλέπει σωστά κάθε χρόνο το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, άρα οι πιθανότητες να είναι το «Μεγάλο σορτάρισμα» ο φετινός νικητής στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας είναι πολλές.

Σημειωτέον ακόμα πως ο σούπερ σταρ και εκ των ηθοποιών που παίζουν στο «The Big Short» (διανομή στην Ελλάδα από την UIP) Μπραντ Πιτ είναι και παραγωγός διαμέσου της εταιρείας του Plan B, γεγονός που δείχνει και τη δύναμή του στο Χόλιγουντ.

Ο 52χρονος Πιτ ήταν επίσης παραγωγός στο εξαιρετικό «12 χρόνια σκλάβος», που το 2014 στέφθηκε στα Όσκαρ καλύτερη ταινία της χρονιάς. Το «Μεγάλο σορτάρισμα» διεκδικεί συνολικά πέντε (5) βραβεία Όσκαρ στις βασικές κατηγορίες της ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, β' ανδρικού ρόλου για τον Κρίστιαν Μπέιλ και καλύτερου μοντάζ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture