Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο πατραϊκος αθλητισμός είχε σημαντικές επιτυχίες το 2015!

Ο πατραϊκος αθλητισμός είχε σημαντικές ε...

Δείτε τις ομάδες και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν

Το 2015 είχε κορυφαίες στιγμές για τον πατραϊκό αθλητισμό με ομάδες και αθλητές να ξεχωρίζουν με τις αγωνιστικές τους επιτυχίες.

Ο Απόλλων Carna συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ Παναχαϊκή και ΝΕΠ, επέστρεψαν στις μεγάλες κατηγορίες του βόλεϊ και του πόλο, αντίστοιχα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή άλλαξε χέρια μετά από χρόνια, με τον Κούγια να δίνει τις μετοχές του.

Επίσης ξεχωριστές ήταν οι προκρίσεις των Κολόμβου, Δράκου και Ρήγα στους Ολυμπιακούς του Ρίου.

Δείτε ομάδες και πρόσωπα που διακρίθηκαν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Παναχαϊκή ποδόσφαιρο: Η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μετά από χρόνια ο Αλέξης Κούγιας πούλησε τις μετοχές του, στον Νίκο Παπαδάκη, ξεκινώντας μία νέα εποχή για τους "κοκκινόμαυρους".

Ωστόσο η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Παναχαϊκή, με τον νέο πρόεδρο Π. Τσιριμπή ακόμη και να τσακώνεται με τους φιλάθλους της ομάδας του, ενώ ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στο ρόστερ.

 

Απόλλων Carna: Η πατρινή ομάδα συμμετείχε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Μπορεί να έχασε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν μία σημαντική στιγμή.

Μετά από τον τελικό ο Νίκος Βετούλας αποφάσισε και το τέλος εποχής του στον μελανόλευκο πάγκο.

Νίκος Αργυροπουλος (παίκτης Απόλλων Carna):

Ο εμβληματικός αρχηγός του Απόλλων Carna, είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές που έχει αναδείξει ο Πατρινός αθλητισμός. Ο έμπειρος πλέι μέικερ έδωσε το παρών στον δεύτερο τελικό κυπέλλου της ιστορίας του, με τους "μελανόλευκους". Ο Αργυρόπουλος ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Ολυμπιακό, Πανελλήνιο, Άρη, ενώ το 2010 επέστρεψε στην Πάτρα και στον Απόλλωνα. Συνολικά έχει είκοσι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.

 

Παναχαϊκή βόλεϊ: Η Παναχαϊκή πήρε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ μετά από ένα χρόνο απουσία της από αυτή.

Νίκος Ρουμελιώτης (αρχηγός Παναχαϊκής):

Η επιμονή του έφερε και πάλι την ανδρική ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής στη Βόλεϊ Λιγκ, όπου εκτός από διοικητικά και αγωνιστικά τη βοηθά πλέον τα μέγιστα. Άλλωστε σε πολλές αγωνιστικές έχει κάνει ρεκόρ κερδισμένων πόντων!

Xριστόδουλος Κολόμβος (διεθνής πολίστας): Ο Πατρινός διεθνής φουνταριστός ήταν τρίτος στον κόσμο με την Εθνική πόλο των ανδρών, όπου εκτός από το χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε πριν μερικούς μήνες την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει όλους τους ελληνικούς τίτλους.

Νόρα Δράκου (πρωταθλήτρια κολύμβησης): H κορυφαία Ελληνίδα πλέον αθλήτρια, θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από το Λονδίνο θα δώσει το παρών και στο Ρίο, αφού πήρε την πρόκριση μετά τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο παγκόσμιο του Καζάν.

 

Σοφία Ρήγα (μαραθωνοδρόμος): Η έμπειρη μαραθωνοδρόμος πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Ρήγα τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή δύναμη της Ελλάδας, στις μεγάλες αποστάσεις ευελπιστώντας για το καλύτερο στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Τόνια Στεργίου (πρωταθλήτρια ύψους): Η Πατρινή αθλήτρια του ύψους με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιάδες κρέμασε τα παπούτσια της, χαρίζοντάς μας, όμως όλα αυτά τα χρόνια κορυφαίες στιγμές. Άλλωστε είναι η Πατρινή αθλήτρια που μας καθήλωσε στην τηλεόραση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Πεκίνο και Λονδίνο.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τα σάρωσαν όλα οι Πατρινοί αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Στις γυναίκες η Ελισάβετ Τσάκου του Άτλαντα Πατρών πανηγύρισε το χρυσό μετάλλια στους ασύμμετρους ζυγούς και το χάλκινο στη δοκό, ενώ στους άνδρες δεν υπήρχε τελικός που να μην ανέβηκε στο βάθρο ένας εκ των Νίκου Ηλιόπουλου, Βασίλη Κόλλια και Δημήτρη Κουλή.

Πότις Τσιριμπής (πρόεδρος Παναχαϊκής): Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή στη μετά Κούγια εποχή και πάντα ο πιο πιστός οπαδός της, αφού να θυμίσουμε ότι σαν γενικός αρχηγός διεκδικούσε πάντα το «κοκκινόμαυρο» δίκιο. Τώρα αν αυτό σημαίνει να τσακώνεται και με ηλικιωμένους φιλάθλους της Παναχαϊκής δεν το γνωρίζουμε.

 

Νίκος Παπαδάκης (μεγαλομέτοχος Παναχαϊκής): Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Παναχαϊκής, αφού απέκτησε ένα σημαντικό ποσοστό (90%) των μετοχών της. Να θυμίσουμε βέβαια ότι τυπικά οι μετοχές έχουν περάσει στη σύζυγό του Ειρήνη Παπαδοπούλου.

 

Αλέξης Κούγιας (πρώην πρόεδρος Παναχαϊκής)          

Ανέλαβε την Παναχαϊκή πριν από εφτά χρόνια, επί εποχής Κώστα Μακρή και Γ’ Έθνικής. Μετά από ταραχώδη χρόνια με πολλές συγκρούσεις και γεγονότα που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία, ο Κούγιας άφησε την ομάδα στην Β’ εθνική και μετακόμισε στην Λάρισα. Η μεταβίβαση των μετοχών και η αλλαγή της ιστορικής ομάδας της Πάτρας, ήταν τόσο περιπετειώδης όσο και τα χρόνια του Αλέξη Κούγια στην Πάτρα.

 

Χρήστος Χριστοδούλου(διεθνής διαιτητής μπάσκετ):

Ακόμα μία γεμάτη διακρίσεις χρονιά για τον Πατρινό διαιτητή, που ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα τουρνουά ( Final 4 Ευρωλίγκας, τελικοί πρωταθλήματος, Ευρωμπάσκετ και τελικοί διηπειρωτικού) με εξαιρετική παρουσία κατά κοινή ομολογία.

 

Νίκος Βετούλας (προπονητής μπάσκετ): Το πρόσωπο πίσω από την περσινή πορεία του «Απόλλωνα Carna», που έφτασε, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Εξάλλου αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο ιστορικούς τελικούς της Πατρινής ομάδας.

Ο Πατρινός προπονητής μετά την επιτυχημένη του πορεία τα τελευταία χρόνια, αποχώρησε φέτος το καλοκαίρι για να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες.

 

Κώστας Κατσουράνης (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής)

Ο κορυφαίος Πατρινος ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας, κρέμασε πριν λίγο καιρό τα παπούτσια του. Ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Πάτρας παγκοσμίως. Ξεκίνησε την καριέρα του από την γενέτειρά του και την Παναχαϊκή, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε κορυφαίες Ελληνικές (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) αλλά και Ευρωπαϊκές ομάδες(Μπένφίκα) και αποτέλεσε βασικό και αναπόσπαστο στέλεχος της Εθνικής ομάδας σε 3 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 2 Παγκόσμια.

Κατακτώντας σαν υπερπολύτιμο στέλεχος της ομάδας, το Euro του 2004 και αποτελώντας τον αρχηγό της στις δύο τελευταίες διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

 

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκαν ο διεθνής Πατρινός πλέι μέικερ Νίκος Δίπλαρος και ο Πατρινός Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Ελευθεριάδης με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων U18, με το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Φωτεινή Πλέα (πρωταθλήτρια πυγμαχίας): Η αθλήτρια της Παναχαϊκής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, ενώ ξεχωρίζει συνεχώς με τις επιτυχίες

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Η πατραϊκή πυγμαχία είχε την τιμητική της και το 2015, με τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων της περιοχής μας, να είναι σχεδόν πάντα μεταξύ των μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες. Και βέβαια όλο τούτο έχει να κάνει με την καλή δουλειά που κάνουν όλες οι ομάδες με τους προπονητές τους, η Παναχαϊκή με τον Νίκο Πλέα, η ΠΥΓΜΗ με τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο, ο Τόφαλος με τον Μάκη Συνοδινό, η Άμυνα με τον Μάριο Καπερώνη, η ΕΑΠ με τον Γιάννη Χαζάπη και ο Μίλωνας με τον Ηλία Πελεκούδα.

Και για να το μεταφράσουμε σε μετάλλια όλο αυτό, αρκεί να πούμε ότι οι Πατρινοί αθλητές και αθλήτριες, στα πανελλήνια πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκαν κέρδισαν συνολικά 44 μετάλλια, με την Φωτεινή Πλέα και τον Σάκη Πεφάνη να διακρίνονται και στο εξωτερικό.

Ο απολογισμός στην γενική κατάταξη έχει την Παναχαϊκή στην πρώτη θέση και την ΠΥΓΜΗ στη δεύτερη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η Αχαϊκή υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα στο οποίο έχει κάνει την διαφορά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντική χρονιά για το πατραϊκό μπάσκετ με τον Προμηθέα να παίρνει την άνοδο στην Α2 Εθνική, τον Έσπερο ΑΟΠΑ στην Β' Εθνική και ο Γλαύκος στην Γ' Εθνική.

ΒΟΛΕΪ: Η ΕΑΠ επέστρεψε στην Α2 Εθνική του βόλεϊ και ο Άρης Αγγελόπουλος στο μελανόλευκο πάγκο. Η Ολυμπιάδα παρέμεινε στην Α2 Εθνική και ο Απόλλωνας στην Β΄Εθνική, ενώ στις γυναίκες οι μελανόλευκες υποβιβάστηκαν στο τοπικό.

 

XANTΜΠΟΛ: Το 2015 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για το χάντμπολ, αφού η Ορμή Λουξ δεν αγωνίσθηκε τελικά στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής των γυναικών, στο οποίο στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει αρκετούς τίτλους.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΙΤΣ: Ωστόσο διάκριση είχαμε με τον Κανέλλο Γεωργίου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραλίας, όπου κέρδισε το μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΠΟΛΟ: Η ΝΕΠ επέστρεψε στην Α2 Εθνική, ενώ ο ΝΟΠ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Επίσης ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των κοριτσιών της ΝΕΠ, με την κατάκτηση του μεταλλίου τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κορυφαία στιγμή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς της Δράκου, ενώ και πάλι ξεχώρισε η Κριστέλ Βουρνά, καθώς και ο νεαρός Ζαφειρόπουλος.

ΣΤΙΒΟΣ: Σίγουρα αυτό που στιγμάτισε τον πατραϊκό στίβο ήταν ο θάνατος της προπονήτριας της Παναχαϊκής Αλέκας Σιούλη.

Από εκεί και πέρα όμως είχαμε και διάφορες αγωνιστικές επιτυχίες, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο 50χλμ του Ντεντόπουλου, ενώ η Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας αγωνίσθηκε στα 200μ. (το αγώνισμά της είναι τα 400), όπου κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από της καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports