Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 14 Ιανουαρίου τελικά στις αίθουσες ο "Νοτιάς" του Τ. Μπουλμέτη με την μουσική της Αχαιής Ε. Ρεμπούτσικα

Στις 14 Ιανουαρίου τελικά στις αίθουσες ...

Παίζει και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη

Μετά την τεράστια πράγματι εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες και βέβαια την υπέροχη «ταξιδιάρικη» μουσική επένδυση από την Ευανθία Ρεμπούτσικα που κατάγεται από την Κάτω Αχαία) ο σκηνοθέτης του φιλμ Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει δώδεκα χρόνια μετά, με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, με τίτλο «Νοτιάς».

Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood, για μία γλυκόπικρη ταινία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80. Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει κι εδώ η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Σύνοψη:

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’ 70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα.

Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης.

Παίζουν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, η οποία ως γνωστό κατάγεται από το Αίγιο, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

Το τελικό τρέιλερ είναι έτοιμο και μπορείτε να το δείτε ενόψει της πρεμιέρας της ταινίας στις αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου 2016. Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture