Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θίασος....

Θίασος....

Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου

Τον τελευταίο καιρό ζούμε και πρωταγωνιστούμε στο θέατρο του παραλόγου. Μια Χώρα σε σύγχυση, κυβέρνηση σε παράκρουση και αντιπολίτευση στα χαμένα.

Είναι στιγμές που απορείς. Μα καλά πως μπορούν οι πολιτικοί να συμπεριφέρονται λες και ζουν σε άλλη Χώρα ;  Κι όμως γίνεται γιατί πολύ απλά δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και αντίληψη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία 1500000 άνεργοι . Η στέγαση στο κόκκινο με την αγωνία... Πόσοι θα χάσουν τα σπίτια τους και πότε;  Συνταξιούχοι σε απόγνωση όπου οι συντάξεις με τις περαιτέρω μειώσεις θα πάρουν τη μορφή φιλοδωρήματος. Φυσικά δεν λείπει και η  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπου μια μετοχή της Εθνικής στοιχίζει όσο ένα σουβλάκι , της Πειραιώς όσο ένα πακέτο μπισκότα , της EUROBANK ένα ματσάκι μαϊντανό, της Alpha ένα κιλό πορτοκάλια. Αυτή είναι η αξία των μετοχών μετά την ανακεφαλαιοποίηση και φυσικά τέτοιο φαινόμενο ουδέποτε έχει παρατηρηθεί. Με τη πρωτοδεύτερη φορά αριστερά το ζήσαμε και αυτό.

 

Γιατί να μη ζήσουμε ως Χώρα τέτοιες στιγμές ; Αφού η αντιπολίτευση ψάχνει να βρει το Παπά στα χαρτιά . <<Φταίει τὸ ζαβὸ τὸ ριζικό μας.
Φταίει ὁ Θεὸς ποὺ μᾶς μισεί >>  Κατά τον Βάρναλη.Έτσι λοιπόν πέσανε τα συστήματα , φορτιστές δεν είχαν , υπολογιστές και αυτοί κάπου χαμένοι. Εκλογές ακούγαμε...  Εκλογές δεν είδαμε ... Αντιθέτως είδαμε και χορτάσαμε ξεκατίνιασμα . Όπου σταματάνε τα επιχειρήματα το λόγο έχουν τα μαχαίρια όπερ και εγένετο .

Αλήθεια τις καημένες τις γριούλες που στήθηκαν από το πρωί να ψηφίσουν δεν τις λυπήθηκαν; Α μπα ... Που μυαλό για ευαισθησία ; Στόχος είναι η καρέκλα ... Άσε το κοσμάκη να χειροκροτεί και να ψηφίζει, άλλωστε αυτός  είναι ο ρόλος του. ΑΧ!!! Τώρα επιβεβαιώνονται οι απόψεις που ακούγονταν σε πηγαδάκια λίγο καιρό πριν . Εκλογές  στη Ν.Δ. α καλά... Είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ; Άλλοι πάλι έλεγαν αν δεν πάει μπροστά ο Βαγγέλας εκλογές μην περιμένετε... Ορισμένοι  ο Τζιτζι μας την έχει στήσει. Όλα αυτά πολλές μέρες και εβδομάδες πριν φτάσουμε στην ημέρα του φιάσκου.

Αλήθεια το ήδη υπάρχον σύστημα θα ήθελε αλλαγή ; Θα ήθελε να δει κάτι ή κάποιον άλλο στη θέση του Προέδρου της Ν.Δ.; Το ερώτημα δύσκολο ... Μα αυτονόητο. Το αδοκίμαστο και το απ' άλλου φερμένο που λέει  ο Ελύτης σε παράφραση δική μου στη πολιτική δεν έχει θέση. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου είναι οι καρεκλοκένταυροι , οι πολιτικά ανόητοι , οι γλείφτες  και τα τρωκτικά.

Γι΄αυτό ας είμαστε  προετοιμασμένοι  για τα επακόλουθα . Η πολιτική ζωή του τόπου κατάφερε να βυθίσει μια ολόκληρη κοινωνία σε τέλμα. Γιατί άραγε ; Γιατί η τωρινή αντιπολίτευση δεν κατάφερε  να πείσει το λαό ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγαινε ξυπόλυτος στ' αγκάθια απροετοίμαστος και  στελέχη του σε πηγαδάκια των Αθηνών  ευχόντουσαν να μην εκλεγούν στη κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. όχι μόνο με τις πρακτικές της και τη κάκιστη επικοινωνιακή της πολιτική ( άλλωστε ποτέ δεν φημιζόταν για αυτή )  οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία . Αλλά με τα σημερινά της καμώματα του δίνει μπόνους και με τον τρόπο της τον σιγοντάρει . Για να είναι σωστή μια κυβέρνηση πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να έχει μια σωστή αντιπολίτευση. Αυτή την ώρα βαδίζουν  κυβέρνηση και αντιπολίτευση χεράκι χεράκι σε κινούμενη άμμο .

Καληνύχτα Ελλάδα!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις