Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Συνέδριο με θέμα «Διαδραστική Ογκολογία: από τη Θεωρία στην Πράξη», στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Πάτρα

Συνέδριο με θέμα «Διαδραστική Ογκολογία:...

Θα συζητηθούν οι τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις σε διάφορες μορφές καρκίνου

Το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γ.Ν. Πατρών, την Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (Ο.Ν.Ε.Ο.) και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, διοργανώνει τη 3η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας με θέμα «Διαδραστική Ογκολογία: από τη Θεωρία στην Πράξη».

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2015 στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στη νέα Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η κυρία Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ογκολογική Μονάδα, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (16:00 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (8 μόρια).

Θα συζητηθούν οι τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στον καρκίνο του πνεύμονα, μαστού, παχέος εντέρου και ορθού, προστάτη, μελανώματος και νεφρού. Παράλληλα θα τονιστεί η μεγάλη αξία της διαδραστικής ογκολογίας με τη συζήτηση κλινικών περιπτώσεων ασθενών που σκοπό έχει να αναδείξει ότι όταν υπάρχει ομαδική και αγαστή συνεργασία πολλαπλών ειδικοτήτων ο ασθενής με καρκίνο απολαμβάνει την καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά στη διάγνωση, θεραπεία, υποστήριξη αλλά και παρακολούθηση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ποιητή – εκδότη κυρίου Γιώργου Χρονά  με θέμα: «Ανάμνηση Μάνου Χατζιδάκι» την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 20:30. Το πρόσφατο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδό Πανός» του Γ. Χρονά ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στον αξέχαστο συνθέτη και μαέστρο Μ. Χατζιδάκι.

Επίσης, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Η ζωή του Γαλιλαίου» σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21:30.

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δρ Αντώνης Χριστόπουλος Πνευμονολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Πάτρας) και η Δρ Αθηνά Νικ. Χριστοπούλου - Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Ογκολογική Μονάδα Γ.Ν. Πατρών, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με αφορμή το συνέδριο, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (οδός Βότση 42Β).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being