Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα φέρει την παράσταση "Εγώ ο Θουκυδίδης ένας Αθηναίος"

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα φέρει την παράσταση ...

Με την Άννα Κοκκίνου μέσα στον μήνα Οκτώβριο

Εκτός από τις δικές του θεατρικές παραγωγές που ετοιμάζει για τη νέα χειμερινή περίοδο, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κώστας Καζάκος προγραμματίζει και μετακλήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μία από τις πρώτες θεατρικές μετακλήσεις θα είναι μία επιτυχημένη παράσταση μονόλογου με την ηθοποιό Άννα Κοκκίνου, η οποία προ διετίας είχε υποδυθεί την Εκάβη στις «Τρωάδες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, παράσταση που είχε παιχθεί και στο θέατρο της Επιδαύρου.

Αυτή τη φορά η Άννα Κοκκίνου θα έρθει στην Πάτρα με την παράσταση «Εγώ ο Θουκυδίδης ένας Αθηναίος».

Διάρκεια : 120 λεπτά.

Δραματουργική επεξεργασία: Άννα Κοκκίνου, Νίκος Φλέσσας. Ερμηνεύει: Άν. Κοκκίνου. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος. Ηλεκτρονικός σχεδιασμός φωνών: Μ. Εμμανουήλ. Δ. Κορρές. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας.

Η παράσταση βασίζεται σε μια επιλογή κειμένων του Θουκυδίδη από την Άννα Κοκκίνου η οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην -κατά Θουκυδίδη- «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου».

Η Άννα Κοκκίνου στον συγκεκριμένο μονόλογο που παρουσίασε στη «Σφενδόνη», στην Αθήνα αναμετρήθηκε με τον Θουκυδίδη και το έργο του. Το κληροδότημα που άφησε ο Αθηναίος ιστορικός πάνω στην καταγραφή του Πελοποννησιακού πολέμου γίνεται για την ηθοποιό μια αφορμή για να μελετήσει την καθημερινή πάλη του ανθρώπου στο διηνεκές, εκεί όπου συναντώνται ο θαυμασμός και η φρίκη για το ανθρώπινο είδος, όπως έγραψε το σάιτ tospirto.net.

“Πελοποννησιακός πόλεμος είναι η καθημερινή ζωή του ανθρώπου μέσα στην Ιστορία, που συνεχίζεται αιώνια.

Συνείδησή του και φωνή του: το έργο-κληροδότημα που μας άφησε ο Θουκυδίδης.

Η ιστορία του είναι ένα πανόραμα της φύσης του ανθρώπου νοιώθοντας την κανείς, ο θαυμασμός και η φρίκη για το είδος γίνονται ένα.

Πιστεύω ότι μια σύγχρονη αφήγηση αυτής της ιστορίας είναι ο καλύτερος και καθαρότερος τρόπος αναπαράστασης του πώς θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εποχή μας.

Παρότι αναφέρεται με χρονολογική σειρά σε πάρα πολλά επεισόδια του πολέμου, η ροή και η ενότητα του ύφους της αφήγησης δίνει στις επιλογές της παράστασης την ελευθερία και τη σαφήνεια του στόχου της: Να καθρεφτιστεί το ήθος και η αντίσταση του ανθρώπου απέναντι στην ίδια του τη φύση.

Η ιδιομορφία της εκφοράς αυτού του λόγου μας αναγκάζει να απομακρυνθούμε από τους κοινούς «φυσικούς» τρόπους της και να αναζητήσουμε στην απανταχού τεχνολογία δυνατότητες πληρέστερης και αποδοτικότερης αναπαραγωγής του, δοκιμάζοντας έτσι τις ίδιες του τις αντοχές.

Η σχέση μου με τον Θουκυδίδη είχε αρχίσει να εξυφαίνεται από παλιά και την ανταλλαγή της με το κοινό θεωρώ ως αναγκαία πράξη ολοκλήρωσης της”, Άννα Κοκκίνου.

* Η παράσταση αναμένεται να έρθει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας μέσα στο μήνα Οκτώβριο.

Φωτογραφίες παράστασης - Σπύρος Στάβερης.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture