Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Eίπα στον Σόιμπλε πως δεν βάζω την υπογραφή μου για να πουληθεί η Ακρόπολη - Κι έφυγα τρεις φορές από το τραπέζι

Αλέξης Τσίπρας: Eίπα στον Σόιμπλε πως δε...

Αποκαλυπτικός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Αποκαλυπτικός για το παρασκήνιο της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ήταν πριν από λίγο ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως "ο Σόιμπλε είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει την δημιουργία ενός ταμείου με έδρα το εξωτερικό και στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τότε κατάλαβα ότι ο Σόιμπλε δεν ήθελε συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως έδωσε σκληρή μάχη για 17 ώρες στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έφεραν τελικά την συμφωνία.


Και συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός: "Τότε είπα πως αν θέλετε την υπογραφή μου για να πουλήσω την Ακρόπολη εγώ φεύγω. Και έφυγα τρεις φορές από το τραπέζι. Και τις τρεις φορές με έφερε πίσω ο Ολάντ. Το είπε και ο Γιούνκερ μετά, πως αν η Ευρώπη δεν διαλύθηκε στις 12 Ιουλίου, τότε περάσαμε τον κίνδυνο".

 

O Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε επ αυτού.: "Έχουμε αέρα στα πανιά μας, αλλά όχι στα μυαλά μας. Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα, όμως το σκαρί είναι γερό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με ένα συμπαγές πλαίσιο. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για σχέδια για δραχμή, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως βάλαμε το κόμμα μας πάνω από την πατρίδα. Είμαστε πλέον πιο έμπειροι και τώρα θα κάνουμε πιο σταθερά βήματα".

Σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτό ήταν το αποκορύφωμα, ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως επίσπευσε την Προεδρική εκλογή με στόχο την "αριστερή παρένθεση". Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης ήταν η πρόταση Σόιμπλε.

"Μας προτείνει ο Σόιμπλε να σταματήσει το έλλειμμα ρευστότητας αν πάμε σε ένα δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη με δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Την επόμενη βδομάδα συνάντησα την κυρία Μέρκελ και την ρώτησα αν τα υιοθετεί αυτά. Απάντησε πως δεν τα υιοθετεί και πως τις αποφάσεις τις παίρνει η καγκελαρία", συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν ο Γιάνης Βαρουφάκης "αντιστάθηκε" στην πρόταση αυτή, τόνισε πως δεν θέλει να το συζητήσει επί του παρόντος.

Για Βαγγέλη Μεϊμαράκη


"Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος θα φτιάξει κυβέρνηση. Έχουμε 15 - 20% αναποφάσιστους, άρα το πρώτο κόμμα, αν δεν έχει αυτοδυναμία θα μπορέσει να φτιάξει κυβέρνηση".είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη  και αναρωτήθηκε: "Για ποιο λόγο με έχει αγαπήσει ξαφνικά ο κύριος Μεϊμαράκης; Όταν στην πρώτη συνέντευξη βγαίνει και με λέει ψευτράκο, πονηρούλη, πολιτικό αγύρτη, πως είναι δυνατόν να λέει για συνεργασία; Αυτό είναι υποκρισία! Αν είμαι όλα αυτά, ψευτράκος, πονηρούλης, πολιτικός αγύρτης, αν κατέστρεψα τη χώρα, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει γιατί έχει ένα στόχο. Να περάσει ένα μήνυμα, μαζί με τα μέσα της διαπλοκής πως όλοι είναι το ίδιο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει".

Ακόμη, ήταν κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αποκλείοντας το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και κάνοντας λόγο για αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές. Όσο για το με ποιον τελικά θα συνεργαστεί, υπογράμμισε πως επιθυμία του είναι να πορευτεί με τους "αξιότερους".

Σχετικά με την Φώφη Γεννηματά, αρνήθηκε πως της... "έκλεισε το μάτι" για μετεκλογική συνεργασία και επανέλαβε: "Είπα ότι δεν θεωρώ ότι η ίδια φέρει στις πλάτες της όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟκ, εντούτοις, τα βαρίδια που κουβαλά είναι πολύ μεγάλα".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις