Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο σπουδαίος συνθέτης Ρούφους Γουεϊνράιτ, η μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο Αλεξάντρ Ντεσπλά έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Ο σπουδαίος συνθέτης Ρούφους Γουεϊνράιτ,...

Στις 29/8 θα παιχθεί η παράσταση «Βιολιστής στη Στέγη» με τον Γρηγόρη Βαλτινό

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ γνωμοδότησε θετικά για τη διεξαγωγή 18 από τις 28 συνολικά εκδηλώσεις που είχαν ζητηθεί και κατατεθεί ως προτάσεις, στο Ηρώδειο στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2015.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος, τα αιτήματα για τον Οκτώβριο απορρίφθηκαν αμέσως καθώς στο σημαντικό αρχαίο μνημείο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, γίνονται εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Τότε λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει με την μουσική παράσταση «Βιολιστής στη Στέγη» σε σκηνοθεσία Ρομπ Ρουγκιέρο με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ρένια Λουϊζίδου, που θα παιχτεί στις 29 Αυγούστου 2015. Να προσθέσουμε πως η παράσταση «Βιολιστής στη Στέγη» επίκειται και προς τα τέλη Ιουλίου να παρουσιαστεί στο θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

Θα ακολουθήσει στις 30 Αυγούστου η συναυλία «Ρυθμοί της Μεσογείου» με τον Βασίλη Σκουλά και 25μελές χορευτικό συγκρότημα από την Παλαιστίνη.

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις αρχαίου δράματος, που θα έχουν ήδη παιχτεί στην Επίδαυρο και πιο συγκεκριμένα οι «Νεφέλες» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Στέλιο Μάινα, οι «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ο «Αίας» με την υπογραφή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και οι «Αχαρνής» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας με πρωταγωνιστή τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Μεσολαβεί συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου και ακολουθούν η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με την Ιωάννα Παπά και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τον Τάσο Νούσια. Ο Ρούφους Γουεϊνράιτ έρχεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 15 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει το έργο του «Prima Donna» που έχει ως άξονα τη Μαρία Κάλλας.

Για την ανανεωμένη εκδοχή του που θα δούμε στην Αθήνα έχει συνεργαστεί με τη διάσημη φωτογράφο Σίντι Σέρμαν και με τον κινηματογραφιστή Φραντσέσκο Βετζόλι. Παράλληλα, με τη συναυλία θα προβληθεί ταινία αφιερωμένη στην Ελληνίδα ντίβα, όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Έθνος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου οι θαυμαστές της μπαλαρίνας Σβετλάνα Ζαχάροβα θα τη χαρούν επί σκηνής του Ηρωδείου ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά με καταγωγή από τον Βόλο που κέρδισε φέτος το Όσκαρ καλύτερης μουσικής για το "The Grand Budapest Hotel", έρχεται κουβαλώντας στις αποσκευές του τη μουσική του για τον κινηματογράφο.

Η γεννημένη στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, με καταγωγή από τη Νέα Γουινέα και την Κούβα, Κόντσα Μπουίκα, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο θα παιχτούν στις 22 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα δώσει συναυλία ο Νότης Μαυρουδής.

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Διόνυσος» και στις 26/9 έχει προγραμματιστεί η συναυλία «Τα μεγάλα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου», με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αφροδίτη Μάνου, μεταξύ άλλων.

Ο Σεπτέμβρης ενδέχεται να κλείσει με την μουσική παράσταση των Ιmam Baildi, στις 28/9, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν στην ένωση «Μαζί για το παιδί».

Κάποιες ακυρώσεις ίσως επιτρέψουν μια εμφάνιση του διάσημου τενόρου Χοσέ Κούρα και μια εκδήλωση στη μνήμη του διεθνούς μας τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture