Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι σχέσεις μας με τη γειτονιά είναι αρμονικές δηλώνουν οι καταστηματάρχες της Ηφαίστου

Πάτρα: Οι σχέσεις μας με τη γειτονιά είν...

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της οδού Ηφαίστου απαντούν

Οι σχέσεις μας με την ευρύτερη γειτονιά καθώς και με την πλατειά πλειοψηφία των μόνιμα διαμενόντων σε οικίες επί της οδού Ηφαίστου είναι αρμονικές και, κατά το πλείστον, αδιατάρακτες. Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της οδού Ηφαίστου στην Πάτρα, μετά τη διαμαρτυρία 28 Πατρινών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες αυτοί που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας είναι κάτοικοι πέραν της συμβολής των οδών Ερμού και Ηφαίστου, προς  την ανατολική πλευρά (Αγ. Νικολάου).

Το κείμενο των ιδιοκτητών έχει ως εξής:

«Προς απάντηση ορισμένων υποβολιμαίων και κακόβουλων δημοσιευμάτων, στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κατά τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουμε τα εξής:

1)Η οδός Ηφαίστου έχει αναδειχθεί στην πιο ζωογόνο περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αποτελεί δε την πιο δραστήρια και δυναμική ζώνη της πόλης.

Τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα που προώθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, επικαλούμενες την κρίση, έπληξαν καθοριστικά τα κέντρα πολλών πόλεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ιστορικό κέντρο της Πάτρας και ιδιαίτερα την περιοχή μεταξύ Κάστρου, Αρχαίου Ωδείου και Πλατείας Γεωργίου, του πιο ιστορικού δηλαδή τμήματος της πόλης.

Μέσα σε αυτές τις οδυνηρές για τον πατρινό λαό και την μικρή επιχείρηση συγκυρίες, αναλάβαμε επενδυτικές πρωτοβουλίες που δεν έχουν σχέση με το μεγάλο κεφάλαιο της διασκέδασης και δημιουργήσαμε επιχειρήσεις απόλυτα συμβατές αισθητικά και λειτουργικά με τον χαρακτήρα της περιοχής.

2)Οι επιχειρήσεις μας, πολλές εξ αυτών οικογενειακές, προσέφεραν και προσφέρουν εργασία σε ένα μη ευκαταφρόνητο αριθμό εργαζομένων, επαναλαμβάνουμε, σε καιρούς που η ανεργία των νέων έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στους εργαζόμενους στο σέρβις προστίθεται το εξειδικευμένο προσωπικό μας (μάγειρες, μουσικοί κτλ).

Μία πολιτική διαχείριση της κίνησης της Ηφαίστου οφείλει να μην παραλείψει να συνυπολογίσει τους προμηθευτές προϊόντων, τα συνεργεία καθαρισμού και συντήρησης, τις επιχειρήσεις κάθε είδους πέριξ της Ηφαίστου που ωφελήθηκαν και ωφελούνται σημαντικά από την δραστηριότητα της οδού.

3) Οι σχέσεις μας με την ευρύτερη γειτονιά καθώς και με την πλατειά πλειοψηφία των μόνιμα διαμενόντων σε οικίες επί της οδού Ηφαίστου είναι αρμονικές και, κατά το πλείστον, αδιατάρακτες.

Οι 28 υπογραφές που φέρονται συγκεντρωμένες ως διαμαρτυρία για την ίδια την ύπαρξη των επιχειρήσεών μας και όχι απλώς για επιμέρους λειτουργικά τους ζητήματα, ανήκουν σε κατοίκους πέραν της συμβολής των οδών Ερμού και Ηφαίστου, προς  την ανατολική πλευρά (Αγ. Νικολάου), την ίδια στιγμή που το 90% των επιχειρήσεων βρίσκονται, επί της Ηφαίστου, μεταξύ της οδού Ερμού και της οδού Παντανάσσης.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους εν λόγω «αγανακτισμένους πολίτες» σε πογκρόμ κατά των επιχειρήσεων εστίασης της οδού Ηφαίστου δεν εξηγούνται επαρκώς και με πραγματιστικούς όρους.

Αυτή η ανεπάρκεια είναι εύλογη καθώς η βασική και πραγματική αιτία της διαμαρτυρίας τους είναι ότι λόγω της λειτουργίας των επιχειρήσεων δεν μπορούν να μετατρέψουν την οδό Ηφαίστου σε ένα απέραντο, οιονεί ιδιωτικό παρκινγκ.

4)Το πρόβλημα του θορύβου είναι από την πλευρά μας κατανοητό, ωστόσο αφορά κάποιους μόνο μήνες το χρόνο.

Σε καμία περίπτωση ο θόρυβος δεν εκφεύγει των λογικών ορίων μιας οικονομικά δραστήριας περιοχής.

Ο τρόπος δε με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τους «κατοίκους» το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων είναι απολύτως υποκριτικός.

Η Ηφαίστου εκτός από έδρα επιχειρήσεων αποτελεί μία καθημερινή διαδρομή βραδινού περιπάτου για χιλιάδες Πατρινούς και Πατρινές.

Οι περιπατητικοί σκοποί που περιγράφονται στα δημοτικά πολεοδομικά σχέδια εκπληρώνονται στο ακέραιο κατά την ημέρα αλλά και κατά τη νύχτα.

Περαιτέρω, σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύμπλεγμα των άμεσα διαπεράσιμων από τροχοφόρα οχήματα μεγάλου μεγέθους (πυροσβεστικά,ασθενοφόρα, αστυνομικά και δημοτικά οχήματα) οδών Παντανάσσης, Γεροκωστοπούλου, Αγίου Γεωργίου, Ερμού και Αγίου Νικολάου, εξασφαλίζει την όποια ανάγκη άμεσης επέμβασης.

5) Η οδός Ηφαίστου αποτελεί μια ζωντανή σύζευξη οικιστικού παρελθόντος και παρόντος που αποτελεί μία φθηνή, προσβάσιμη επιλογή, συμβατή με τις λαϊκές οικονομικές δυνατότητες.

Οι καταναλωτές, προερχόμενοι κυρίως από μεσαία και λαϊκά στρώματα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης στην καρδιά του παλαιού εμπορικού κέντρου της πόλης, δίπλα σε σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια ή αρχαιολογικής σημασίας αξιοθέατα.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της Πάτρας απέκτησε ζωή. Μόνη διέξοδος στην όποια διαφωνία είναι ο διάλογος, θεσμικός και κοινωνικός.

Παραμένουμε σταθεροί υποστηρικτές της συνεννόησης με τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, ως οφείλουμε στους νόμους αλλά και την κοινή λογική.»

 

Σημείωση του thebest.gr: Καλό θα ήταν οι συντάκτες του κειμένου να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς, καθώς κακόβουλο και υποβολιμαίο είναι ένα δημοσίευμα όταν μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις. Και οι ίδιοι οι συντάκτες της ανακοίνωσης παραδέχονται ότι η είδηση δεν είναι ψευδής καθώς πράγματι υπάρχει κείμενο διαμαρτυρίας πολιτών τους οποίους αποκαλούν "αγανακτισμένους". Οπότε προς τι οι χαρακτηρισμοί;

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Άρχισαν τα όργανα στην Ηφαίστου- 28 κάτοικοι στα ..κεραμίδια για τραπεζάκια και ηχορύπανση

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις