Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ελληνική κινηματογραφική ταινία δράσης με στοιχεία θρίλερ με Πατρινή υπογραφή, τον ερχόμενο Οκτώβριο στις αίθουσες

Μία ελληνική κινηματογραφική ταινία δράσ...

Πρωταγωνιστεί ένα all star καστ που περιλαμβάνει Τότσικα, Μαρκουλάκη, Καραμίχο, Νούσια και Αθερίδη

Μία ελληνική ταινία δράσης, για την ακρίβεια action/thriller με Πατρινή υπογραφή στην σκηνοθεσία και έναν αινιγματικό τίτλο, «Short Fuse» και συνοδευτικό υπότιτλο «δεν χρειάζεται να τραβήξεις τη σκανδάλη για να γίνεις δολοφόνος», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τον προσεχή Οκτώβριο του 2015.

Το «Short Fuse», για το οποίο ήδη έχει φτιαχτεί και σχετική σελίδα στο facebook ενώ το διαφημιστικό tease trailer ήδη έχει ανέβει στο youtube και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ αλλά και του Τύπου (ήδη υπάρχουν και δημοσιεύματα σε περιοδικά όπως το «Σινεμά»), είναι η 1η μεγάλου μήκους ταινία του 27χρονου Πατρινού δημιουργού Ανδρέα Λαμπρόπουλου και του Κώστα Σκύφτα.

Όσο για το καστ της ταινίας είναι πράγματι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει τον ταλαντούχο Αποστόλη Τότσικα στον βασικό ρόλο του Άρη (ο Τότσικας τον φετινό χειμώνα εντυπωσίασε στην παράσταση «Φιλί της γυναίκας αράχνης» σε σκηνοθεσία και δραματουργική απόδοση του Αλέξη Ρίγλη στο 104 black box στο Γκάζι), τον Μάνο Γαβρά, τον Γιώργο Καραμίχο, την Ειρήνη Μπαλτά, την Ευγενία Δημητροπούλου αλλά και τους Θοδωρή Αθερίδη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ψιλοαγνώριστο στην ταινία και με ψεύτικο γυάλινο μάτι, τον Τάσο Νούσια και τον Νίκο Ορφανό που πλέον είναι και βουλευτής στο Κοινοβούλιο.

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος φιλοδοξεί με την συγκεκριμένη ταινία να κάνει την αρχή για ένα νέο κύκλο εγχώριων κινηματογραφικών παραγωγών με κεντρική θεματική το περιπετειώδες θρίλερ αλλά και με μία πιο φρέσκια ματιά στην σκηνοθεσία και στην χρήση των εφέ. Τα γυρίσματα που κράτησαν κοντά 1 χρόνο έγιναν κυρίως σε περιοχές της Αθήνα όπως ο Υμηττός, τα Εξάρχεια, το Φάληρο, ο Πειραιάς, κ.α.

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος που έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στην σχολή θετικών επιστημών, φαίνεται να τον κερδίζει η σκηνοθεσία και ο κινηματογράφος. Ήδη με την μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Dead on Time», που ήταν μια παραγωγή της κινηματογραφικής ομάδας «Yerwolves» και συνσκηνοθέτησε με τον Κώστα Σκύφτα κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και να λάβουν ειδική Μνεία αλλά και σε άλλες διοργανώσεις.

Όπως είχε γραφτεί με έμφαση, το πρώτο αυτό ταινιάκι τους ήταν ιδιαίτερα low budget καθώς είχε κοστίσει μόλις 100 ευρώ ενώ πολλές ανάγκες καλύφθηκαν από φίλους και χορηγίες καταστημάτων της Πάτρας.

Ο Κώστα Σκύφτας στην ίδια σχεδόν ηλικία με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο έχει σπουδάσει animation και ειδικά εφέ στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχει γυρίσει με δική του σκηνοθετική επιμέλεια, βίντεο κλιπ τραγουδιών γνωστών και αγαπημένων συγκροτημάτων όπως οι Πατρινοί Abbie Gale ενώ είναι και ντράμερ του Πατρινού συγκροτήματος Playground Noise, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album τους, με τίτλο το όνομά τους, το 2009.

Οι Playground Noise όπως είχε γράψει παλιότερα το thebest.gr, κινούνται στο χώρο του ανεξάρτητου κιθαριστικού ήχου, σχηματίστηκαν στην Πάτρα το 2007 και αφού έκαναν αρκετές live μουσικές εμφανίσεις, κυκλοφόρησαν από την καταξιωμένη στο πανελλήνιο και όχι μόνο πλέον, Πατρινή δισκογραφική εταιρεία Inner – Ear το πρώτο τους δισκάκι με τίτλο Sundays / Flowers το 2008.

Επιστρέφοντας στην κινηματογραφική δραστηριότητα του Ανδρέα Λαμπρόπουλου να προσθέσουμε πως ο κεντρικός ήρωας του φιλμ «Short Fuse», ο Άρης είναι ένας νεαρός δικηγόρος στη σκιά του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του. Εργαζόμενος ως κούριερ και πηγαίνοντας ένα δέμα, θα δεχτεί επίθεση από έναν άγνωστο και όταν συνέλθει θα ανακαλύψει πως είναι ζωσμένος με έναν ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο σώμα του που μάλιστα μετράει αντίστροφα.

Ο Άρης θα ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επιβίωσης και δράσης μπλεγμένος ανάμεσα στους εγκληματίες και την αστυνομία και με τον χρόνο να λιγοστεύει επικίνδυνα. Η ταινία των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Argo Film Festival (Volos) που τα τελευταία πέντε (5) χρόνια στηρίζει αποκλειστικά νέους και ταλαντούχους κινηματογραφιστές, ώστε να μεταφέρουν τα έργα τους στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αποστόλης Τότσικας ήδη σε συνεντεύξεις του όπως στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha, μιλάει με ενθουσιασμό για τον ρόλο του στο συγκεκριμένο φιλμ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αποστόλης Τότσικας, «έκανα μια ταινία δράσης το περασμένο καλοκαίρι και αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον προσεχή Οκτώβριο. Ο τίτλος της είναι “Short Fuse”».

Επιμέλεια κειμένου - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture