Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναός Παντανάσσης Πατρών - Αφαιρέθηκαν με γερανό οι σιδερένιες δοκοί από τα καμπαναριά

Ναός Παντανάσσης Πατρών - Αφαιρέθηκαν με...

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας - Συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανακατασκευής και αναστήλωσης στον ιστορικό ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα που επλήγη σοβαρά από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008.

Το μεγάλο αυτό έργο που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 2 χρόνια, έχοντας ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μετά από ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του έως και τον Αύγουστο του 2015.

Ήδη την περασμένη Πέμπτη απομακρύνθηκαν οι σιδερένιες δοκοί που είχαν τοποθετηθεί υποστηρικτικά και ένωναν τα δύο καμπαναριά του ναού. Για τις εργασίες απομάκρυνσης που έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή και με χρήση ειδικού ανυψωτικού μηχανήματος – γερανού, είχε ζητηθεί και δοθεί άδεια από τον Δήμο Πατρέων και είχε κλείσει το τμήμα της οδού Αλεξίου Υψηλάντου μπροστά από το ναό.

Ευχή και ελπίδα των ιερέων του ναού της Παντανάσσης όπως ο προιστάμενος του ι. ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι η μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη του ναού στις 8 Σεπτεμβρίου που είναι το Γενέσιο της Θεοτόκου, να γίνει εντός του κυρίως αποκατεστημένου ιερού ναού.

Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν οι σοβαρές αναστηλωτικές εργασίες τις οποίες επιβλέπει το ΥΠΠΟ και ότι άλλο απομείνει και θα χρειάζεται να γίνει, θα προγραμματιστεί έχοντας ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά ο ναός.

Πάντως η ανυπομονησία των πιστών, των ιερέων, των επιτρόπων, κ.α. είναι μεγάλη μιας και είναι αλήθεια πως ο διπλανός λυόμενος ναός είναι μικρός και ίσα που καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της μεγάλης αυτής ενορίας της Πάτρας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις