Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με ...δημοκρατικές διαδικασίες προαποφασισμένος από μήνες ο γηραιός Καζάκος για το θέατρο της Πάτρας

Με ...δημοκρατικές διαδικασίες προαποφασ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η -την τελευταία στιγμή- κατάθεση του βιογραφικού

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη, οπότε και το ΚΚΕ ανέλαβε τον Δήμο της Πάτρας λένε οι πληροφορίες μας ότι άρχισε να ετοιμάζει τις βαλίτσες του ο γηραιός Κώστας Καζάκος. Ακολούθησε ένας ελαφρύς, όσο το αεράκι έξω από τον Περισσό μήνα Μάιο, προβληματισμός για την στάση που θα έπρεπε να κρατηθεί έναντι του Θοδωρή Αμπαζή μιας και τύγχανε επιτυχημένος, πλην όμως φήμες τον ήθελαν να είναι μεν αριστερός αλλά όχι του ...σφυροδρέπανου, άρα έτοιμος για αναχώρηση.

Κάποιοι λίγοι,  τόλμησαν να εισηγηθούν την παραμονή του για να εισπράξουν την βαριά για το κόμμα μομφή ότι είναι εκτός γραμμής.  Και έτσι έκαναν ευθύς αμέσως πίσω.

Λίγο πριν ανακοινώσει στον Αμπαζή  ο Κώστας Πελετίδης τον Μάρτιο ότι παρά το γεγονός ότι ήταν ο καλύτερος καλλιτεχνικός διευθυντής που πέρασε από την Πάτρα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει, οι πληροφορίες που έρχονταν από Αθήνα ήταν ότι ο Καζάκος νοίκιαζε το θέατρό του και ετοιμαζόταν στα 80 του, να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θέση δοσμένη απευθείας από τον Περισσό στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των δικών μας παιδιών.

Παιδί βεβαίως τον Καζάκο δεν τον λές, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που έπεται...

Τον Μάρτιο λοιπόν ο Δήμαρχος της Πατρας διαρήγνυε τα ιμάτιά του ότι η ηθική της νέας δημοτικής αρχής επέβαλε την διενέργεια ανοικτής προκήρυξης για να τηρηθεί η διαδικασία.

Ήταν την ίδια εποχή που το thebest.gr αποκάλυπτε ότι το θέμα έχει λήξει και ο Καζάκος είναι έτοιμος να έρθει να κλείσει εδώ τον επαγγελματικό του κύκλο, σε μια θέση σίγουρη και κομματικά ¨βιδωμένη".

"Άνθρωποι του πολιτισμού στην Αθήνα, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο ένας καταξιωμένος μεν, ηλικιωμένος δε Καζάκος μπορεί στην δύση της καριέρας του να υπερασπιστεί το πολιτιστικό όραμα της Πάτρας, και μάλιστα υπό την σκέπη του κομματικού στεγάστρου" έγραφε τότε το thebest.gr.

Είχε απαντήσει στους επικριτές του τότε δια δελτίου Τύπου ο Δήμαρχος λέγοντας: "Ενημέρωσα τον κ. Αμπαζή, ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο, να τηρηθεί η διαδικασία, που προβλέπει την ανοικτή προκήρυξη, για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτό αποτελεί διαχρονικά, πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτή η αναγκαία διαδικασία, δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια και το έργο όλων των καλλιτεχνών του Θεάτρου μας".

Η -την τελευταία στιγμή- κατάθεση του βιογραφικού Καζάκου, εκ του ασφαλούς,  ήταν η απάντηση στο τι εννοούσε ο Δήμαρχος όταν μιλούσε περί μη αποκλεισμών. Η βεβαιότητα των καλλιτεχνικών κύκλων για την δοσμένη θέση, οδήγησε στο να μην υποβληθούν σοβαρές υποψηφιότητες, καθώς και οι πέτρες γνώριζαν ότι στο ανοικτό ΚΚΕ, υπάρχει και "κλειστό" θέατρο.

Το χαρακτηριστικό της αδιαβλήτου υπόθεσης μάλιστα  είναι, ότι χθες, ημέρα κατά την οποία θα άνοιγαν υποτίθεται οι φάκελλοι, στο θέατρο δεν υπήρχε ούτε ο κ. Τερζής, ο Πρόεδρος, ούτε η αρμόδια υπάλληλος. Αμφότεροι εξαφανισμένοι. Κάποιες κακές γλώσσες λέγανε ότι αυτό συνέβη προκειμένου να προφτάσει να φτάσει στην Πάτρα η πρόταση Καζάκου, έχοντας διασφαλιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα προκύψει και καμιά...επικινδυνότητα, με την έννοια κανενός πιο φρέσκου και ουσιαστικού βιογραφικού, αν και δεν θα άλλαζε τίποτε πέραν της δυσκολίας του Δήμου να περάσει την επιλογή του.

Άλλοι πάλι αστειεύονταν λέγοντας ότι η εξαφάνιση είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο φάκελος είχε "κολλήσει" στο ταχυδρομείο...

Η ουσία είναι ότι η Πάτρα έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή τον Καζάκο, επειδή έτσι αποφάσισε ένα κόμμα.

Αυτό που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει είναι τι δουλειά είχε ο Καζάκος, ένας αξιολογότατος καλλιτέχνης με ιστορία και βαρύ βιογραφικό, να εμπλακεί στα 80 του σε αυτή την δοτή κατάσταση, σε ένα θέατρο με σημαντικές απαιτήσεις και σε βιολογικό επίπεδο και σε φρέσκιες ιδέες.

Εκτός πια και αν πιστεύει ότι η Πάτρα έχει τόση πια μεγάλη ανάγκη την στρατευμένη τέχνη, που επιτελεί μέγιστο κοινωνικό έργο έστω και στα 80 του, και αρνείται να δώσει και αυτός τόπο στη νέα γενιά, όπως κάνουν και άλλοι καλλιτεχνικώς χορτάτοι και σημαντικοί άνθρωοι.

Εκτός πια και αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, όπως λένε κάτι επίσης κακές γλώσσεις, οπότε πάμε σε άλλη συζήτηση...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Ετοιμάζουν Κώστα Καζάκο για το ΔΗΠΕΘΕ

Επιβεβαίωση του thebest.gr -Υποψήφιος για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ο 80χρονος Κώστας Καζάκος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις