Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Ξεκινά ο φετινός Μουσικός Μάιος με έκθεση έργων μεικτής τεχνικής και ρεσιτάλ βιόλας και πιάνου

Πάτρα - Ξεκινά ο φετινός Μουσικός Μάιος ...

Στο ρεσιτάλ αυτό το Σάββατο θα παίξουν η Elizabeth Schaefer και ο Σπύρος Κουτσουβέλης

Για δεκαοκτώ (18) συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, με τη στήριξη του Ιδρύματος “Ι. & Ε. Τοπάλη”, διοργανώνει και πραγματοποιεί τον “Μουσικό Μάϊο”, έναν κύκλο συναυλιών, διαλέξεων, ημερίδων και γενικά εκδηλώσεων που αφορούν την τέχνη - επιστήμη της μουσικής.

Άλλωστε το στοιχείο αναφοράς του Μουσικού Μαΐου είναι: «Σκεπτόμαστε με μουσική, μιλάμε για μουσική, ακούμε μουσική…».

Ο “Μουσικός Μάϊος” 2015 πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Λέσχης Φίλων της Κλασικής Μουσικής και οι φετινές του εκδηλώσεις του ξεκινούν αυτή την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., με το άνοιγμα έκθεσης έργων μεικτής τεχνικής της Αναστασίας Ντόντη-Τσιτσιλιάνη, “Εαρινοί Αυτοσχεδιασμοί”, που θα συντροφεύσει όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Η Αναστασία Ντόντη – Τσιτσιλιάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Πάτρα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου από τον Σπύρο Σώκαρη στην Πάτρα και από το Βρασίδα Βλαχόπουλο στην Αθήνα. Σπουδές στο “Technical College of Weybridge” στο Σάρεϋ της Αγγλίας, στο σχέδιο, στην Ιστορία της Τέχνης και στην Αγγλική Λογοτεχνία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (παράλληλα ζωγραφίζοντας κυρίως πάνω στο ξύλο). Έχει παρουσιάσει έργα της σε χώρους στην Πάτρα, Αθήνα και Κεφαλονιά. Διδάσκει Χάθα Γιόγκα ιδιωτικά, επί σειρά ετών. Έχει διδαχθεί Αργεντίνικο Τάνγκο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες.

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις 21.00 το βράδυ, η Elizabeth Schaefer στη βιόλα και ο Σπύρος Κουτσουβέλης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των C.F. Stamitz, W.L. Webber, J.S. Bach, R. Schumann και Βασιλικής Φιλιππαίου.

Η Elizabeth Schaefer γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τονB.Kontarsky.

Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας  με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus.

Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σπύρος Κουτσουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή.

Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

*Οι εκδηλώσεις του "Μουσικού Μαίου" θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610-277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture