Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης τη...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα

Η Πάτρα σήμερα θυμάται και τιμά την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη του 1945, με μια διαφορετικού τύπου εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Ο Δήμος Πατρέων (Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς), θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν στη μεγάλη μάχη κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού συνδιοργάνωσε με την Λέσχη Περιπατητών -Δρομέων -Μαραθωνοδρόμων «ΦΑΕΘΩΝ» και τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου και του Ποδηλατικού  Ομίλου Πάτρας, την εκδήλωση «Αγώνας Τιμής και Μνήμης» της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών της 9ης Μάη 1945, που δρόμου - δυναμικό βάδισμα και ποδηλατοβόλτα.

Στο τέλος της διαδρομής, η Δημοτική Αρχή τίμησε την μνήμη του Γιώργου Αντύπα πρωτοπόρου του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί απο τη Βίλα Λυμπερόπουλου ( απέναντι απο το 409 Νοσοκομείο).

Ακολούθησαν τη διαδρομή: Μαραγκοπούλου -6ου Συντάγματος -Γερμανού -Αγίου Γεωργίου-Αγίου Νικολάου -Κορίνθου-Αράτου -Κανακάρη -Κανάρη -Υψηλά Αλώνια.

Τερμάτισαν: Υψηλά Αλώνια ( Τόπος Εκτέλεσης)

Τόποι Τιμής και Μνήμης : Κτήμα Λυμπερόπουλου- Οικία Γαλανόπουλου-Σπίτι Κώστα Παλαμά -Γερμανική Αντικατασκοπία -Ασφάλεια-Γραφεία SS -Καταφύγιο -Ουκρανικός Λόχος -Λέσχη Γερμανών Αξιωματικών -Τόπος Εκτέλεσης.

Απόσταση διαδρομής: 4 χιλιόμετρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις