Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η φιλόλογος, συγγραφέας και θεατρολόγος Χριστίνα Κόκκοτα θα μιλήσει για «Το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Η φιλόλογος, συγγραφέας και θεατρολόγος ...

Αυτή την Παρασκευή στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών προσκαλούν το κοινό στο Φιλολογικό βραδινό της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015, μετά τις 19.00 το απόγευμα στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος στο οποίο έχει προσκληθεί να μιλήσει η Πατρινή καθηγήτρια Φιλόλογος και Θεατρολόγος Χριστίνα Κόκκοτα με θέμα «Το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Την εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών, δικηγόρος και συγγραφέας Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Όπως έχει γράψει ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Αλέξης Σολομός, «από όλους τους νεοέλληνες θεατρικούς δημιουργούς, ο Καζαντζάκης είναι ο πιο αισχυλικός. Τιτάνας στ' αγκαλιάσματα της ύλης, γίγαντας στ' άπλωμα της δράσης, Κύκλωπας στο πελέκημα της κάθε του φράσης, αδιαφορεί για τους κοινούς τόπους και τρόπους, πλάθει, ονειρεύεται, προφητεύει.

Αν στις τρεις δεκαετίες που δούλευε τα έργα του το θέατρό μας δεν ήταν προσηλωμένο στην ηθογραφία και τη φαρσοκωμωδία, ο Καζαντζάκης θα είχε σταθεί ο πραγματικός πατέρας της δραματουργίας μας ή, πιο σωστά, η πρωτόγονη δημιουργική της θεότητα».

Ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως.Έγινε ακόμα γνωστότερος όπως γράφει η βικιπαίδεια, μέσω της κινηματογραφικής απόδοσης των έργων του Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός. Ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς από το λαό και από τους πλέον αναγνωρισμένους στο εξωτερικό συγγραφείς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture