Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα!

Πάτρα: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει ψάρ...

Εκδηλώσεις απο την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σας καλεί να παρακολουθήσετε σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει στην Πάτρα η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου   Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο:  Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα .

Οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις με δωρεάν συμμετοχή για επαγγελματίες, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και κηδεμόνες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2ου Απριλίου.

Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα μαγειρέψει λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα έχουν, έτσι, όλοι την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του γνωστού σεφ και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με άρωμα θάλασσας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια ελληνική γη.

Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος  Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα  της εταιρίας Enterprise Greece, η οποία προσεγγίζει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να γνωρίσουμε όλοι καλύτερα την υψηλή διατροφική αξία που φέρνουν στο τραπέζι μας η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Τετάρτη 1η Απριλίου, περιλαμβάνει δύο εκδηλώσεις στην ΑΙΓΛΗ- VESO MARE, την πρωινή (13:00-15:00πμ) που απευθύνεται σε επαγγελματίες σεφ και φορείς και την απογευματινή στην ίδια αίθουσα (19:00- 21:00μμ) για όλους τους γονείς, τους κηδεμόνες και φυσικά τους μαθητές των σχολείων της Πάτρας.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 2 Απριλίου, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα υποδεχθεί στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής (10:00-12:00πμ).

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές χωρισμένοι σε ομάδες θα εκτελέσουν συνταγές υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου σεφ, εμπλουτίζοντας έτσι έμπρακτα τις γνώσεις τους σε σχέση με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια.

Η διατροφολόγος Βαρβάρα Καρμίρη, θα είναι εκεί για να ενημερώσει τους σπουδαστές για την υψηλή διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007   2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View