Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ την πρόταση που καταψήφισε το ΚΚΕ στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ

ΔΕΙΤΕ την πρόταση που καταψήφισε το ΚΚΕ ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Την ψήφισαν οι 4 της αντιπολίτευσης

Αυτή είναι η πρόταση που ψήφισαν οι 4 της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και καταψηφίστηκε από τα πέντε μέλη του ΚΚΕ: "Το ΔΗΠΕΘΕ με την σημερινή του λειτουργία δίνει κατεύθυνση στο θέατρο ώστε να αποκτήσει χαρακτήρα διδακτικό, παιδαγωγικό και ταυτόχρονα λαϊκό. Λαϊκό που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κάτι το φτηνό, το εκχυδαϊσμένο, το απλουστευμένο, το πρόχειρο. Μία κατεύθυνση που το αναβαθμίζει και το απομακρύνει από την απλοϊκή ψυχαγωγική λειτουργία. Αυτή η κατεύθυνση οφείλει να συνεχιστεί διότι το προστατεύει από τα κάθε είδους κέντρα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πολιτιστική δημιουργία υποβαθμίζοντας την για λόγους κερδοσκοπικούς. Μια κατεύθυνση που επίσης το προστατεύει από τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό.

  1. Προτείνουμε την ανανέωση της σύμβασης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή διότι θεωρούμε ότι μπορεί να υπερασπιστεί αυτή την λειτουργία.
  2. Προτείνουμε την συντονισμένη πίεση από το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, τον Δήμο αλλά και όλους τους φορείς της πόλης, με προτάσεις για αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου των ΔΗΠΕΘΕ που θα έχουν ως στόχο τον απεγκλωβισμό τους από το καταπιεστικό και αναχρονιστικό πλαίσιο και τα στεγανά που βάζουν διάφορα κέντρα με ταυτόχρονη επιμονή για αύξηση της χρηματοδότησης.

 

Το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να αποτελέσει έναν ζωντανό δίαυλο ανάμεσα στο λαό της Πάτρας και την Δημοτική αρχή, να αφουγκράζεται τις ανάγκες και επιθυμίες, να συμβουλεύει και να προστατεύει, θεσμικά και πολιτικά, το έργο των ανθρώπων του θεάτρου. Ολόκληρη η πόλη να επενδύσει πάνω στην ‘’επιστροφή’’ πλατιών μερίδων κόσμου στο θέατρο, να δώσει πνοή στις ερασιτεχνικές ομάδες και πρωτοβουλίες, στους συλλόγους, στις γειτονιές. Ο πολιτισμός δεν μετριέται άλλωστε με στατιστικά και κέρδη με το μήνα, ούτε είχε ουδέποτε κομματική ταυτότητα. Ο πολιτισμός αφήνει χνάρι στην παράδοση και ιστορία ενός τόπου."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture