Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεύτερη διακρατική συνάντηση εργασίας στο 49ο Δημοτικό Σχολείο

Πάτρα: Δεύτερη διακρατική συνάντηση εργα...

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “The B.E.S.T. project-Be Enterprising Succeed Together

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 το 49ο Δημοτικό Πάτρας συμμετέχει σαν εταιρικό σχολείο στο project Erasmus+ KA2 με θέμα την επιχειρηματικότητα και με συνεργαζόμενα σχολεία από Αγγλία (συντονιστικό σχολείο),Πολωνία, Νορβηγία, Ιταλία ,Μάλτα και Εσθονία. Άλλα από αυτά είναι πρωτοβάθμιας και άλλα δευτεροβάθμιας εκπ/σης.Σε τρεις από τις συναντήσεις μας θα πάρει μέρος και ομάδα εργασίας παιδιών από όλες τις χώρες.

Από τις 2/3/2015 έως τις 6/3/2015 πραγματοποιήθηκε η 2η διακρατική συνάντηση εργασίας στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του προγράμματος και των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν. Τέθηκαν στόχοι για τη συνέχειά του και ιδιαίτερα για τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση στην Αγγλία τον Μάιο. Στη συνάντηση αυτή θα πάρουν μέρος και δύο μαθήτριες της Στ τάξης του 49ου Δημ.Σχολείου  καθώς και μαθητές των άλλων χωρών .

Η ομάδα των εταίρων –εκπαιδευτικών είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Δυτ.Ελλάδας κ.Θεόδωρο Μπαρή καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Α.Αντωνόπουλο και να συζητήσουν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και το δικό τους.

Επίσης επισκέφτηκαν αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως:

Το νέο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας,τον Ναό του Αγ.Ανδρέα,Τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον αρχαιολογικό χώρο - Μουσείο της Αρχ.Ολυμπίας και τέλος το Μουσείο Kαλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το σπήλαιο λιμνών στα Καλάβρυτα όπου πήγαν με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο.

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ,τόσο για το σχολείο όσο και για τις πολιτιστικές και φυσικές κληρονομιές της χώρας μας και με την ευχή ότι θα μας επισκεφθούν ξανά στο μέλλον…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις