Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Είδαμε τον Χάρο με τα μάτια μας"-Διασωθέντες του Norman Atlantic φτάνουν το μεσημέρι στο λιμάνι -Η μαρτυρία του γιατρού Γ.Αντωνάκη

Πάτρα:"Είδαμε τον Χάρο με τα μάτια ...

Έζησε τον εφιάλτη με την οικογένειά του και άλλους Αχαιούς συνεπιβάτες

Συνεχίζεται η επιστροφή διασωθέντων στην Ελλάδα και την Πάτρα. Το μεσημέρι με το Superfast 2 που ξεκίνησε χθες από το Μπάρι επιστρέφουν Έλληνες διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο Norman Αtlantic (Πάτρα - ΤΩΡΑ: Κατέπλευσε το Superfast 2 με διασωθέντες από το Norman Atlantic - Πατρινοί ανάμεσά τους)To πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει γύρω στις 2.15  και θα είναι το πρώτο που θα εισέλθει στο νέο λιμάνι της Πάτρας για το 2015. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και Πατρινοί.

Την ίδια ώρα ο Πατρινός γιατρός Γιώργος Αντωνάκης, ο οποίος επιβιβάστηκε με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του στο Norman Αtlantic, περιγράφει την κόλαση την οποία έζησε.

"Ένα χάος. Είδαμε τον χάρο με τα μάτια μας. Καιγόταν όλο το καράβι και δεν ξέραμε ποιος είναι πλήρωμα. Δεν φορούσε κανείς στολή για να τους αναγνωρίσουμε και να ζητήσουμε οδηγίες" δηλώνει στην εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Επίσης δήλωσε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από την επιβίβαση. Τα εισιτήρια που είχε κλείσει γι αυτόν και την οικογένειά του ήταν με το Hellenic Spirit, oμως είδαν ότι η επιβίβαση θα γινόταν στο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνάκη , όταν επιβιβάστηκε διαπίστωσε ότι εγκαταστάθηκε σε εσωτερικές καμπίνες και όχι σε εξωτερικές που είχε κλείσει, ενώ δεν έγινε ενημέρωση στους επιβάτες για τους σταθμούς συγκέντρωσης και τα σωστικά μέσα.

"Ήταν ένα πλοίο μαϊμού. Γινόταν της κακομοίρας από την ώρα της επιβίβαση" λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός. Η σωτηρία της οικογένειας του κ. Αντωνάκη έγινε με ελικόπτερα. Ο ίδιος έμεινε πάνω στο φλεγόμενο πλοίο για 24 ώρες μέχρι να διασωθεί κι εκείνος από άλλο ελικόπτερο. Ωστόσο σαν να μην έφτανε εκείνη η περιπέτεια, έμεινε άλλες 24 ώρες στο πολεμικό ιταλικό πλοίο San Giorgo, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης που αποβιβάστηκε στο Μπρίντιζι. Όπως η περιπέτεια είχε συνέχεια γιατί αρχικά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την αναχώρηση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο.

Μαζί του ήταν κι άλλοι Πατρινοί, όπως ο δικηγόρος Χάρης Μπουγιούκος με τη σύζυγό του, ο οδηγός φορτηγού Κ. Καμπέρος κ.α.

(Πάτρα - ΤΩΡΑ: Κατέπλευσε το Superfast 2 με διασωθέντες από το Norman Atlantic - Πατρινοί ανάμεσά τους).

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο NORMAN ATLANTIC: Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic- Χάος με τον αριθμό των θυμάτων - Για 10 νεκρούς μιλούν οι Ιταλοί ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις