Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τέσσερις καινούριες ταινίες στα Πατρινά σινεμά την Πρωτοχρονιά - Μάγισσα η Μέριλ Στριπ και η Τζολί σκηνοθετεί αληθινό συγκινητικό στόρι

Τέσσερις καινούριες ταινίες στα Πατρινά ...

Εεπιπλέον βγαίνει και μία νέα ελληνική κωμωδία, το "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης"

To μουσικό φιλμ φαντασίας με τίτλο «Into the Woods –Τα Μυστικά του Δάσους» της Ντίσνει που θα βγει σε διανομή από την εταιρεία Feelgood, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015, αποτελεί σίγουρα ισχυρό δέλεαρ για τους σινεφίλ.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του 54χρονου Ρομπ Μάρσαλ (Chicago, Nine) που ήδη ξεκίνησε την εντυπωσιακή της κούρσα στα Αμερικάνικα ταμεία, φτάνοντας κιόλας τα 50 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε έξι ημέρες προβολής, θα είναι μεταξύ των 4 νέων φιλμ που θα κάνουν πρεμιέρα Πρωτοχρονιάτικα στα Πατρινά σινεμά.

Το στόρι έχει να κάνει με τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, του Τζακ -και της φασολιάς του- και της Ραπουνζέλ, αγαπημένων δηλαδή ηρώων των παραμυθιών ενώ ακόμα ξετυλίγεται η αστεία και συγκινητική ιστορία ενός φούρναρη και της γυναίκας του που στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, μπλέκουν στα δίχτυα μιας Κακιάς Μάγισσας που τους καταριέται. Στην ταινία του Ρομπ Μάρσαλ πρωταγωνιστούν η σπουδαία ηθοποιός Μέριλ Στριπ στον ρόλο της μάγισσας (είναι ήδη υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα), ο Τζόνι Ντεπ, η Εμιλι Μπλαντ και οι Τζέιμς Κόρντεν, Κρις Πάιν, Άννα Κέντρικ.

Η ταινία που βασίζεται στους περίφημους ήρωες των παραμυθιών των αδελφών Γκριμμ, έχει λάβει στις ΗΠΑ κυρίως θετικές κριτικές και αναμένεται να κερδίσει και κάποιες υποψηφιότητες στα ερχόμενα Όσκαρ.

Το ίδιο καλά στα Αμερικάνικα ταμεία ξεκίνησε και η άλλη καινούρια ταινία που θα βγει Πρωτοχρονιάτικα στην Ελλάδα και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, σε διανομή από την εταιρεία UIP. Η 39χρονη Αμερικανίδα σούπερ σταρ Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι κόρη του ηθοποιού Γιον Βόιτ και σύζυγος του επίσης σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ, βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία In the land of blood and honey που εκτυλισσόταν στην ρημαγμένη από τον πόλεμο πρώην Γιουγκοσλαβία.

Τώρα, η Αντζελίνα Τζολί επιχειρεί να σαγηνεύσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των θεατών, σκηνοθετώντας μία πραγματική ιστορία, ιδιαίτερα συγκινητική αυτή του βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και Ολυμπιονίκη, Λούι Ζαμπερίνι, τη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ “UNBROKEN: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption”.

Η ταινία «Unbroken – Αλύγιστος» που ξεκίνησε να παίζεται στις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα και έχει φτάσει ήδη τα 48 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν και είναι ένα δράμα που εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που εντυπωσίασε, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες και φτάνοντας στη μεγαλύτερη διάκριση.

Ο άνθρωπος αυτός κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες στον αφιλόξενο ωκεανό, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ηρωική υποδοχή.

Πρωταγωνιστής του φιλμ "Αλύγιστος" είναι ο Άγγλος ηθοποιός - αποκάλυψη της χρονιάς 2014 Τζακ Ο' Κόνελ.

Η τρίτη καινούρια ταινία που θα αρχίσει να παίζεται στην Πάτρα από την Πρωτοχρονιά είναι Ελληνική και βασίζεται σε ένα δημοφιλές και αγαπητό θεατρικό, το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» που έπαιξε στο θέατρο η Σοφία Φιλιππίδου αλλά ανέβασαν με επιτυχία και εδώ στην Πάτρα τα μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας «Υποκριτές» την περασμένη θεατρική περίοδο κερδίζοντας μάλιστα και βραβεία.

Η ταινία που κυκλοφορεί από την Odeon, είναι μία θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που δεν φοβάται να σκιαγραφήσει τις πιο αστείες καθημερινές μας τρέλες, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, γνωστός για τις ταινίες «Σούλα έλα ξανά» το 2009 και «Μόλις Χώρισα» το 2007 με την Ζέτα Μακρυπούλια, αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια! Το σενάριο της ταινίας έχει στηριχτεί στο ομώνυμο επιτυχημένο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Το καστ της φιλόδοξης εμπορικά κωμικής ταινίας περιλαμβάνει από την Ρένια Λουιζίδου και τον Δημήτρη Μακαλιά μέχρι τον Τάκη Σπυριδάκη, την Μαρία Γεωργιάδου, την Μπέτυ Μαγγίρα, την Κλέλια Ρένεση και τον συμπαθή Λεωνίδα Καλφαγιάννη.

Η τέταρτη νέα ταινία για την Πρωτοχρονιά είναι κινουμένων σχεδίων και έχει τον τίτλο «Η Τίνκερμπελ και το τέρας του ποτέ» που θα προβληθεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Σύμφωνα με το στόρι, η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η Τινκ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι η καινούρια αυτή προσθήκη θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους.

Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες. Η σκηνοθεσία είναι του Στιβ Λότερ. Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών, Κατερίνα Τσάβαλου, Ιωάννα Πηλιχού, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Θάνος, κ.α. Επίσης ακούγεται η φωνή της Αφροδίτης Σημίτη.

*Εννοείται ότι συνεχίζονται και πολλές από τις ταινίες των προηγούμενων εβδομάδων με το τελευταίο "Hobbit - Η Μάχη των πέντε στρατών" του Πίτερ Τζάκσον να πρωτοστατεί στις προτιμήσεις και να ακολουθούν η νέα συνέχεια στο φιλμ "Μία Νύχτα στο Μουσείο", με υπότιτλο "Το Μυστικό του Φαραώ" με τον Μπεν Στίλερ, όπου υπάρχει και μία έξυπνη αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο καθώς και τα παιδικά φιλμ που προβάλλονται όπως το animation "Αστερίξ και Οβελίξ, η κατοικία των θεών".

Στο μεταξύ πολλοί ρωτούν για την ταινία με την Νικόλ Κίντμαν "Η Γκρέις του Μονακό" που ήδη προβάλλεται στην Αθήνα από τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ πιθανό να έρθει και στην Πάτρα την επόμενη Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture