Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλήθος σινεφίλ έδωσαν το παρών στο ξεκίνημα του νέου χειμωνιάτικου κύκλου προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

Πλήθος σινεφίλ έδωσαν το παρών στο ξεκίν...

Την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας "Ο Γερμανός Γιατρός" από την Αργεντινή

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο φθινοπωρινός νέος κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας, στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, με την Γαλλική κοινωνική ταινία «Suzanne» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Katell Quillévéré, φιλμ που είχε παιχθεί στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών στην "Εβδομάδα Κριτικής", στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου 2013 αλλά και στο δικό μας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις προβολές στις 6 το απόγευμα, στις 8.15 και στις 10.30 το βράδυ γέμισαν ασφυκτικά και το σινεφίλ κοινό της πόλης έδειξε ενθουσιασμό για το ξεκίνημα του νέου χειμερινού κύκλου προβολών της Λέσχης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, χθες Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 έγιναν και πολλές εγγραφές από σινεφίλ που ήθελαν να εξασφαλίσουν την προνομιακή κάρτα προβολών και για τους δύο κύκλους, η οποία κοστίζει 67 ευρώ (50 ευρώ για τους φοιτητές).

Η ταινία αν και με δύσκολο θέμα και μία αυτοκαταστροφική νεαρή ηρωίδα (εξαιρετική στον κεντρικό ρόλο η ανερχόμενη ηθοποιός Σάρα Φορεστιέ) καθήλωσε τους σινεφίλ. Η Σάρα Φορεστιέ μάλιστα είχε κερδίσει στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περσινό Νοέμβριο το Βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού.

Μεγαλώνοντας με τον πατέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, η Σουζάν μένει έγκυος στην εφηβεία, μπλέκει σε μια ριψοκίνδυνη ερωτική περιπέτεια και προσπαθεί να βρει το δρόμο της στη ζωή μέσα από μια σειρά επώδυνων επιλογών.

Η ταινία παρουσίαζε το ρεαλιστικό και ενίοτε σκληρό πορτρέτο μιας αυτοκαταστροφικής αντιηρωίδας και τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσής της.

Αυτή είναι η 2η ταινία μεγάλου μήκους της Κατέλ Κιγιεβερέ, μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «Love Like Poison».

Για την επόμενη Δευτέρα 13/10/2014 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας έχει προγραμματίσει μία συγκλονιστική ταινία βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και περιστατικά, το ψυχολογικό θρίλερ «Ο Γερμανός Γιατρός» σε σκηνοθεσία της Λουτσία Πουέντζο από την Αργεντινή.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 12χρονης Λίλιθ, η οποία μοιάζει πολύ μικρότερη από την ηλικία της, κάτι που της δημιουργεί συνεχή προβλήματα στη σχολική καθημερινότητα.
Ένας μυστηριώδης Γερμανός γιατρός προσφέρεται να τη βοηθήσει, κάτι που αμέσως τη γοητεύει, ενώ γρήγορα αρχίζει να γίνεται ελκυστική ιδέα και για την έγκυο μητέρα της.

Οι ισχυρότατες επιφυλάξεις του πατέρα θα διαταράξουν την οικογενειακή γαλήνη ενώ την ίδια στιγμή, καθώς βρισκόμαστε στην Παταγονία του 1960, μια πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αναζητά στην περιοχή τα ίχνη του Ναζί εγκληματία Γιόζεφ Μένγκελε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture