Θα εμφανιστούν και στην Αρχαία Ολυμπία την 1η Αυγούστου 2014
Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο αγαπητός λυρικός ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης (που μάλιστα πρόσφατα έκανε μία συναυλία στο Ηρώδειο) επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό Ελληνικό κινηματογράφο.
«Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, σκοπεύον να θυμίσουν στο κοινό μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.
Φέτος ο Ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει τα εκατό του χρόνια («Η Γκόλφω», η 1η μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι δύο ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.
Αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών που επένδυσαν μουσικά ταινίες όπως οι: «Φαίδρα», «Μανταλένα», «Τα κόκκινα φανάρια», «Στέλλα», κ.ά., ταινίες που αποτέλεσαν ορόσημα και σφράγισαν με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους η Μελίνα Μερκούρη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Δημήτρης Χορν, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ…
Τραγούδια που αποτελούν σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από μια εποχή υπέροχα ξεχωριστή!
Ο λυρισμός και το πάθος του Μάριου Φραγκούλη και της Έλλης Πασπαλά στη μοναδική αυτή συνεργασία, πλαισιώνονται από πέντε καταξιωμένους σολίστες μουσικούς ενώ οι ευφυείς ενορχηστρώσεις είναι του Dаvid Lynсh.
Μεγάλα ανοιχτά θέατρα, οι μουσικές του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Τσιτσάνη, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου και τόσων άλλων και ένας ουρανός με αστέρια, είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο όλοι θα αποδράσουμε σε μέρη ψυχικής ανάτασης, ξεγνοιασιάς και γέλιου, σε πλήρη αρμονία .
Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα.
Στον εορτασμό των εκατό χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου, στήθηκε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση- σταθμός.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια προγράμματος: Μάριος Φραγκούλης, Έλλη Πασπαλά
Ενορχηστρώσεις: Dаvid Lynсh
Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Αλεξίου, Μαρία Βενιατάκη
Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Παραγωγή: Tеаm-sрirit.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Dаvid Lynсh: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, πίκολο, κρουστά
Γιώργος Καλούδης: τσέλο , λύρα, μαντολίνο, κιθάρα, κρουστά
Τάκης Φαραζής: πιάνο , ακορντεόν
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο, κιθάρα
Κώστας Μυλωνάς: ντραμς & κρουστά
Η μουσική παράσταση θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό στις 7 Ιουλίου 2014 την Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Δάσους.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής.
9/7 Βύρωνας - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
16/7 Ρόδος - Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
21/7 Πειραιάς - Βεάκειο
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014
1/8 Αρχαία Ολυμπία - Θέατρο Φλόκα
10/8 Χαλκιδική - Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών
11/8 Κατερίνη - Αρχαίο Θέατρο Δίου - 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου
16/8 Άργος - Αρχαίο Θέατρο Άργους (για την Φλόγα)
25/8 Ηράκλειο - Τεχνόπολις
27/8 Ρέθυμνο - Φορτέτζα, Θέατρο Ερωφίλη
28/8 Χανιά - Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
7/9 Έδεσσα - Θέατρο Γαβαλιώτισσας
8/9 Ιωάννινα - Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου
10/9 Λάρισα - Κηποθέατρο Αλκαζάρ
11/9 Βόλος - Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








