Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

RE-Culture 2: Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία τα βιωματικά εργαστήρια χοροθεραπείας - δραματοθεραπείας με θέμα «να σου πώ μια ιστορία;» και «σώμα -γλυπτό»

RE-Culture 2: Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία ...

Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν το σώμα τους και τον ψυχισμό τους

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα η Art in Progress σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Σκαγιοπούλειου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Νομού Αχαΐας, γίνεται η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων βασισμένων στις αρχές και τη μεθοδολογία της ART-THERAPY (Θεραπείας μέσω Τέχνης) στο πλαίσιο του RE- culture 2.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα βιωματικά εργαστήρια χοροθεραπείας - δραματοθεραπείας με θέμα «να σου πώ μια ιστορία;» και «σώμα -γλυπτό». Τα βιωματικά αυτά εργαστήρια αποτελούν ουσιαστικά μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, αξιοποιώντας δημιουργικά το έμψυχο υλικό των παιδιών, μέσα σ' ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο, που ενθαρρύνει τη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.

Μέσα από τη χρήση ενός ζωντανού, πλούσιου και γεμάτου εικόνες, εκφραστικού και σωματικού λεξιλογίου, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν το σώμα τους και τον ψυχισμό τους, ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας δυνατότητες και λειτουργίες τους. Η συνύπαρξη μέσα στα πλαίσια της ομάδας, λειτουργεί ενισχυτικά στη προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν, να παρατηρήσουν τον εαυτό τους και να αναγνωρίσουν τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα τους.

«Όταν τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν με δημιουργικούς τρόπους τα όσα σκέφτονται, αισθάνονται και παρατηρούν, τότε νιώθουν πραγματικά ελεύθερα.»

Εμψυχωτές- Ομάδα art-therapy
Πέννυ Ζήκου (ηθοποιός - art therapist)
Ανδρέας Κριβάς (εκπαιδευόμενος σύμβουλος - ειδικός εφαρμοσμένων τεχνών)
Τηλέμαχος Τσώλης (κοινωνικός λειτουργός - ηθοποιός)

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture