Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου " Στη Σκιά των Αιώνων"

Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου &...

Στο "Περί Τεχνών"

To Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών» και οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ , παρουσιάζουν το βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου  «Στη Σκιά των Αιώνων», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:30.

Η φιλόλογος Ήρα- Ειρήνη Κουρή και η συγγραφέας του βιβλίου Δήμητρα Παπαναστασοπούλου συνομιλούν για να ξετυλίξουν την ιστορία του βιβλίου.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα  όπου , ο Ηλίας Αλεξόπουλος ,τελειώνει την Ιατρική Σχολή Αθηνών και κάνει μεγάλα όνειρα για το μέλλον. Όμως ένας απαγορευμένος έρωτας και ένα κοινωνικό σκάνδαλο τον αναγκάζουν να αναζητήσει καταφύγιο στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη..."

Όπως σημειώνει η Χαρά Νάστου, φιλόλογος, «η ιστορία, από τους Βαλκανικούς πολέμους έως και τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, γίνεται εύληπτη από τον αναγνώστη, χάρη στη φυσική ροή του λόγου, στο ανεπιτήδευτο ύφος της συγγραφέα, στην πλαστικότητα των εικόνων της, που αναπαριστούν όλες τις δραματικές στιγμές των αιώνων του Ελληνισμού που πληγώθηκε, γδάρθηκε, αλλά βγήκε από τη σκιά του κατακτητή.

Εκτός από τους προδότες, όλοι οι ήρωες διαγράφονται συμπαθητικοί, με το χαρακτήρα του ο καθένας, όπως τον αποκάλυψε η αριστοτεχνική γραφίδα της Δ. Παπαναστασοπούλου, που μέσα στη σκιά της Ιστορίας, δημιουργεί και οάσεις ψυχής, σαν αφήνει τους ήρωες να περιπλανούνται στις γραφικές επαύλεις των Εξοχών στη Θεσ/νίκη,  στα κάστρα του Λίγηρα και στις όχθες του Σηκουάνα.

Τίποτα δεν άφησε ακάλυπτο η συγγραφέας ως το τέλος, μέχρι  που ήρθαν τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια της αλήθειας να εξοφληθούν, να ζητήσουν το λόγο που έμειναν σε ερμάρια ερμητικά κλειστά, χωρίς κανείς να τα ανοίξει.

Η μοίρα πάλι, αυτή τη φορά  στο τέλος της ζωής του κεντρικού ήρωα,  έχει δραματικό ρόλο και λόγο».  
Το βιβλίο «Στη Σκιά των Αιώνων»κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

 

Κέντρο Πολιτισμού "περί τεχνών"
Γκαλερί - Εκδόσεις - Πολιτιστικά δρώμενα
Υπεύθυνη επικοινωνίας : Βάσω Μαργέλου 
Κανακάρη 65 & Αράτου, Πάτρα 26221
τηλ. επικοινωνίας :2610-625257

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture