Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση του «Δικτύου Γυμνασίων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο το ΜΕΤ ΠΠ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκ...

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής του ΜΕΤ ΠΠ καθηγητής Ευάγγελος Βιτωράτος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 ο Εορτασμός της Γαλλοφωνίας στο πλαίσιο του «Δικτύου Γυμνασίων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο το ΜΕΤ ΠΠ», ως κεντρική εκδήλωση της έκθεσης «Επιστήμες και Αθλητισμός». Συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής του ΜΕΤ ΠΠ καθηγητής Ευάγγελος Βιτωράτος και χαιρέτησαν η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου της Πάτρας κα Γεωργία Πετροπούλου, καθώς και ο Βοηθός του Πρύτανης καθηγητής Παντελής Κυπριανός.

Στη συνέχεια η κα Μαρία Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας παρουσίασε το «Δίκτυο Σχολείων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο το ΜΕΤ ΠΠ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν 2 τηλεδιασκέψεις. Η πρώτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τον κ. Jean Luc Ales, πρώην αθλητή Ελληνορωμαϊκής Πάλης, Ιδρυτή και Υπεύθυνο του Μουσείου Αθλητισμού στο Cruas της Γαλλίας. Ο κος Ales, φιλέλληνας και υποστηριχτής της Ελλάδας, παρουσιάστηκε στην οθόνη με τη φόρμα της Εθνική Ελλάδας. Μαθητές από το 7ο , 9ο, 13ο και 16ο Γυμνάσιο Πατρών του έθεσαν ερωτήσεις στα Γαλλικά σχετικά με τη ζωή του αθλητή και το Μουσείο αθλητισμού.

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τον κ. Alain Martin, καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Αθλητισμού, στο  Πανεπιστήμιο της  Βουργουνδίας-Dijon και την κα Μάρη Παπαϊορδανίδου, Λέκτορα στο Τμήμα Επιστημών Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας. Οι μαθητές του 15ο Γυμνασίου Πατρών του έθεσαν ερωτήσεις στα Ελληνικά και τα Γαλλικά σχετικά με την βιοκίνηση που αποτελεί το θέμα του προγράμματος που υλοποιούν.

Τηλεδιάσκεψη με τον Jean Luc Ales

Τηλεδιάσκεψη με τον Jean Luc Ales

Τηλεδιάσκεψη με τον Jean Luc Ales

Τέλος όλα τα σχολεία του Δικτύου «Επιστήμες και Αθλητισμός» 7ο Γυμνάσιο Πατρών,  9ο Γυμνάσιο Πατρών, 13ο Γυμνάσιο Πατρών, 15ο Γυμνάσιο Πατρών και 16οΓυμνάσιο Πατρών παρουσίασαν τη δουλειά και τους στόχους του Πολιτιστικού Προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχουν στο Δίκτυο. Η εκδήλωση μεταδόθηκε Online.

Η Έκθεση «Επιστήμες και Αθλητισμός» θα παραμείνει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ, έως τις 26 Απριλίου 2013. Η έκθεση παρουσιάζει παραδείγματα ερευνών που πραγματοποιούνται στη Γαλλία στον τομέα του αθλητισμού σε σχέση με μια σειρά επιστήμες. Έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Κέντρο Επιστημονικού, Τεχνικού και Βιομηχανικού Πολιτισμού με τη συνεργασία Ερευνητικών Εργαστηρίων της Γαλλίας και εμπλουτίζεται από το ΜΕΤ με υποστηριχτικό υλικό.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Επικοινωνία με το προσωπικό του Μουσείου στα: Tηλ. 2610 969973, 969972, 969732

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View