Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θεατρικά Βραβεία «Κάρολος Κουν»: Τιμητική διάκριση αρχαίου δράματος έλαβε ο Τσέζαρις Γκραουζίνις!

Θεατρικά Βραβεία «Κάρολος Κουν»: Τιμητικ...

Για την σκηνοθεσία του «Οιδίποδα Τυράννου»

Τα θεατρικά βραβεία «Κάρολος Κουν», που έχει θεσπίσει ο Δήμος Αθηναίων, απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» για το 2012 τιμήθηκαν ο Γιάννης Κακλέας και ο Στάθης Λιβαθινός, για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις της «Αυλής των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Εθνικό Θέατρο και του «Ερωτόκριτου» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο θέατρο «Ακροπόλ», αντίστοιχα.

Τιμητική διάκριση αρχαίου δράματος έλαβε ο Τσέζαρις Γκραουζίνις για την σκηνοθεσία του «Οιδίποδα Τυράννου»  που παρουσιάσθηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2012 με τον Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Ο Λιθουανός  σκηνοθέτης παρουσιάζει φέτος την δική του αμείλικτη εκδοχή του ΠΛΟΥΤΟΥ, παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η οποία παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας, ενώ από τις 23 Φεβρουαρίου θα παίζεται σε συμπαραγωγή με την Ελληνική Θεαμάτων, στο θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture