Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση με Βενιζέλο, Κουβέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είχαν φορείς της Ηλείας για την Ολυμπία Οδό

Συνάντηση με Βενιζέλο, Κουβέλη και βουλε...

Τους εξέφρασαν την σφορδρή αντίθεσή τους στην προοπτική περικοπής του έργου

Την σφοδρή αντίθεση για την προοπτική της μείωσης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και την ολοκλήρωση της μέχρι την Πάτρα, εξέφρασαν με  ενότητα και αποφασιστικότητα οι  φορείς  της Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας στις συναντήσεις που είχαν την Τετάρτη 21.11.2012  στην Αθήνα,  διαδοχικά  με τους Πρόεδρους και τους εκπροσώπους  των κομμάτων ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ όπου και εκφράστηκε η αταλάντευτη θέση να κατασκευαστεί  το έργο μέχρι την Τσακώνα  και να μην μειωθεί  το φυσικό αντικείμενο του  έργου.

Με την παρουσίαση των θέσεων της Ηλείας από όλους τους εκπροσώπους της Ηλείας και από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, εκφράστηκε η έντονη αντίθεση  σε οιαδήποτε σκέψη και ενέργεια που να αναστέλλει την συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού και την  ολοκλήρωση με οιαδήποτε άλλο τρόπο, ενημέρωσαν  ότι όλοι οι φορείς στο σύνολό τους καθώς και σύσσωμη η κοινωνία, είναι κατηγορηματικά αντίθεση με αυτούς  τους σχεδιασμούς και ζητά την επανεκκίνηση του μεγάλου  αναπτυξιακού οδικού άξονα, προκειμένου να ολοκληρωθεί στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό και τεχνικό του αντικείμενο μέσα στα χρονοδιαγράμματα και ότι αναμένουν  μία και μόνο απόφαση, την επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού καθώς και να υπάρχει κλάδος της Ολυμπίας οδού μέχρι την Αρχαία Ολυμπία (από την όποια έχει λάβει το όνομα της ως οδικός άξονας) με την ανακατασκευή του τμήματος Πύργου-Αρχ. Ολυμπία.

Οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, στο σύνολο τους συμπαραταχτήκαν με τα αιτήματα των Ηλείων, αποδέχτηκαν  τις προτάσεις και δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα συμφωνήσουν σε καμιά αλλαγή αν έλθει στην Βουλή για τροποποίηση  η σύμβαση  παραχώρησης (διοτι μονο αλλαγή αυτής της Ν. 3621/ΦΕΚ 279.Α/ 20.12.2007 «Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότηση, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, και ρύθμιση συναφών θεμάτων»), δεσμευτήκαν να προωθήσουν αυτήν την θέση, δηλαδή  να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρις μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του Εργου μέχρι την Τσακώνα με δράσεις και ενέργειες με κάθε τρόπο.

Οι Ηλείοι εκπρόσωποι και ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος των  συναντήσεων, αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματα  αυτων, τόνισαν την  σημασία,  ότι τα κόμματα τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης  που συναντήθηκαν διαφωνούν στην  αλλαγή στην Βουλή της σύμβασης παραχώρησης όσον αφορά  την μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού, υπογράμμισαν την ανάγκη επαγρύπνησης και ενότητας για την συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού σε όλο της το μήκος, και τη ανάγκη συνέχιση των διεκδικήσεων και επαφών και να πραγματοποιειθει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά που έχει ζητηθεί από τις 24.10.2012. και συνεχιστούν οι επαφές με τα κόμματα.

Οι Ηλείοι εκπρόσωποι και ο Περιφερειάρχης συναντηθήκαν κατά σειρα με τους:

ΔΗΜΑΡ: Τον Πρόεδρο της  ΔΗ.ΜΑΡ  κ. Φώτη Κουβέλη και τον Βουλευτή Νικ. Τσούκαλη .

ΠΑΣΟΚ: Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ   κ. Ευαγ. Βενιζέλο και τους βουλευτες  Θάνο Μωραΐτη και Χρήστο Γκόκα και το μέλος της  Οργανωτικής Γραμματείας  Γιάννη Ζαφειρόπουλο.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ: Τους Βουλευτες  Γεώργ. Σταθάκη και Αθαν. Πετράκο.

ΚΚΕ: Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπυρ. Χαλβατζή και τον Βουλευτή  Νικ.  Καραθανασόπουλο.

Στις  συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα  εκ μέρους των φορέων της Ηλείας παραβρεθήκαν εκτός από  τους Χ. Καφύρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, οι  Βουλευτές Ηλείας,  της Ν.Δ Μαρίνος Ανδρέας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σαλτάρη Έφη ,ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κουτσούκος Γιάννης, οι  Δήμαρχοι,  Πύργου  Μ. Παρασκευόπουλος , Ήλιδας Γ. Λυμπέρης , Αρχαίας Ολυμπίας Κοτζιάς Θύμιος και  Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτριος Αρβανίτης, οι Πρόεδροι του Επιμελητήριων Κ. Νικολούτσος και του ΤΕΕ Β. Κανελλόπουλος .

Στο τέλος των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ.  Καφύρας δήλωσε τα εξής :

«Πραγματοποιήσαμε μια σειρα καλών και θετικών επαφών με τους  Πρόεδρους  του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τους εκπρόσωπους  των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,( τους οποίους και τους ευχαριστούμε ) και τους μεταφέραμε   με κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο την απαίτηση του Ηλειακού λαού για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης.

Τονίσαμε ότι θεωρούμε  εχθρική ενέργεια  για τους Ηλείους να  σταματήσει η κατασκευή της μέχρι την Πάτρα και ότι θα αγωνιστούμε  να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την Τσακώνα, θέση στην όποια βρήκαμε από όλους θετική, θέρμη και αποφασιστική συμπαράσταση  καθώς όλοι,  μας εξέφρασαν με απόλυτο τρόπο την διαφωνία τους ,στην τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης  και  την συμφωνία τους να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρις μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του Εργου.

Θα επιδιώξουμε συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό που εκκρεμεί εδώ και ένα μήνα καθώς και όλοι οι φορείς θα συναντηθούμε άμεσα για καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας .

Ακύρωση της κατασκευής της  Ολυμπιας Οδού σημαίνει αναπτυξιακή καταδίκη, αποκλεισμός  και συγκοινωνιακή απομόνωση  της Ηλείας, απόλυτη οικονομική  οπισθοδρόμηση, ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας (Τουρισμός, μεταφορά αγροτικών προϊόντων, λιμάνι Κατάκολου, Κυλλήνης ,Αεροδρομίου, σύνδεση με Αρκαδία, ανάπτυξη Αρχ. Ολυμπίας κλπ) και ουσιαστικά διάλυση και διαμοιρασμός της Ηλείας σε όμορους νομούς.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις