Έρχεται εβδομάδα αποκαλύψεων...
Σημαντικότατες εξελίξεις παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά το ζήτημα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται -με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος- σε καθεστώς εκκαθάρισης κι έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της.
Όπως ανέφερε στο attacktv o πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και πανεπιστημιακός καθηγητής, Θανάσης Μπέλλας, μια σειρά θεμάτων, που αφορούν την Αχαϊκή, βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, έχοντας ωριμάσει πλέον από πολλές πλευρές.
Εκτίμησε, μάλιστα, ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα και ενδιαφέροντα νέα για την υπόθεση, η οποία είχε συνταράξει τουλάχιστον την τοπική κοινωνία, καθώς αφορά άμεσα μεν δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους και εργαζόμενους έμμεσα δε ολόκληρο το φάσμα του επιχειρείν στην Αχαΐα.
Υπενθυμίζεται ότι με συγκεκριμένες πτυχές της υπόθεσης ασχολείται ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης. Μάλιστα, και σε αυτό το πεδίο παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο 20ήμερο, καθώς διεξάγεται επισταμένη έρευνα, σχετικά με χορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που δίνονταν από την Τράπεζα σε ομίλους που συνδέονται με πρόσωπα της διοίκησης.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο εκκαθαριστής που έχει ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αχαϊκή, Ιω. Γιαννίκος, έχει αποστείλει ήδη προς διερεύνηση στην Εισαγγελία έξι φακέλους, οι οποίοι αφορούν τυχόν ποινικές ευθύνες προσώπων που ασκούσαν διοίκηση στη συγκεκριμένη -πολύπαθη, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- Συνεταιριστική Τράπεζα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










